Baselworld 2019.: Prvi pogled – Chanel Édition Noire

Nisu bili namijenjeni da odaju počast nedavno preminulom Karlu Lagerfeldu, ali svejedno to sjajno čine. Jer novi senzacionalni kvartet posve crnih satova u briljantnom rasponu od ultra-ženstvenog do ultra-muškog pokazuje kako se moderni luksuzni sat može na pravi način u potpunosti obući u crno

Tekst: Dora Kaloci Fotografije: Chanel

Na štandu francuskog Chanela zanimljivih noviteta uistinu nije nedostajalo, no nama je ovaj puta najviše za oko zapala međukolekcijska Noire intervencija, odnosno četiri posve crna modela pokazana u četiri različite kolekcije. Sva četiri, na žalost masa i na sreću kolekcionara, limitirana na po samo 55 primjerka.

Chanel Première Rock Édition Noire

Première je Chanelov prvi sat dizajniran isključivo za žene, a Chanel iz godine u godinu smišlja nove i kreativne načine za tumačenje tog svog briljantnog klasika. U crnoj ediciji pod imenom Première Rock Édition Noire stiže s narukvicom koja radi tri kruga oko zapešća, a napravljena je od čeličnog lanca s crnim ADLC premaz, kroz koji je isprepletena traka od crne kože. Kućište je također od čelika premazanog ADLC-om.

Referenca H6358, dimenzije kućišta 15,8×23,6 mm, kvarcni mehanizam

Chanel J12 Édition Noire

Prvi Chanelov sportski sat, uniseksni luksuzni keramički J12 već itekako pamti svoje crne dane, jer se premijerno 2000. godine i pojavio baš u crnoj boji. Tadašnje izvorno izdanje je, doduše imalo bijele kazaljke, satne markere i brojke na brojčaniku i luneti, a kasnije su se na njemu znali naći kako razni bijeli tako i sivi umetci, dok ovogodišnji Noire model ipak kao da označuje njegov konačni, potpuni prelazak na “Dark Side”…

Referenca H6347, promjer kućišta 38 mm, samonavijajući mehanizam

Chanel Boy·Friend Squelette Édition Noire

Androgina privlačnost Boy·Friend sata začarala je brojne obožavatelje diljem modnog svijeta. Lansiran prije točno deset godina, taj besprijekorno profinjen sat vraća se ove godine na scenu u crnom skeleton izdanju u kućištu od visokotehnološke keramike uparenom sa sjajnim crnim aligatorskim remenom. Poželjet će ga i žene i muškarci.

Referenca H5944, dimenzije kućišta 28,6×37 mm, ručnonavijajući mehanizam

Chanel Monsieur de Chanel Édition Noire

Chanelov novi crni val nije mimoišao ni muški dio ponude, pa je tako i prije dvije godine lansirana kolekcija Monsieur de Chanel sad dobila i svoje posve crno izdanje u kojem su se u potpunoj harmoniji našli mat crno keramičko kućište i mat crni brojčanik isporučeni na mat crnom aligatorskom remenu. Još jedan sjajan dokaz da u modi i urarstvu crno doista nije mračna boja.

Referenca H5486, promjer kućišta 42 mm, ručnonavijajući mehanizam
Kategorije: Baselworld, Chanel, Noviteti

Facebook

Društvene mreže