Baselworld 2019.: Prvi pogled – Gucci Grip

Znali smo da ćemo i na Baselworldu kad-tad morati stati na vagu i jako dobro izvagati što ćemo napisati o novitetu koji je baš svima zapeo za oko…

Tekst: Dora Kaloci Fotografije: Gucci

Jedan od najzanimljivijih i svakako najveselijih satova koji se pojavio na ovogodišnjem Baselworldu svakako je posve novi model premijerno pokazan na Guccijevom štandu – vrlo jednostavno, moderno i duhovito dizajnirani sat Grip.

Gucci Grip lansira linijom od četiri kvarcna sata sa zaobljenim kvadratnim kućištem na kojem su tri prozora u kojima tri bijela rotirajuća diska označavaju sat, minutu i datum.

Prvi dvojac u kvartetu stiže s kućištem na čijem je licu svoje mjesto pronašao znani Guccijev logotip, i to čak sedam puta, s time da jedna verzija ima kućište i narukvicu od nehrđajućeg čelika sa zlatnožutim PVD premazom, a druga kućište od nehrđajućeg čelika. Obje verzije i na narukvici imaju još par puta ugravirani Guccijev logo, da slučajno ne bi ostane nezamijećen.

U ponudi su i dvije manje raskošne i logotipima manje obilježene varijacije, obzirom da kod njih na licu sata samo jednom umjerenom veličinom napisana riječ Gucci. Riječ je o izvedbi s bordi remenom od teleće kože i kućištem od nehrđajućeg čelika sa zlatnožutim PVD premazom te sličnoj inačici sa zeleno obojenim remenom od teleće kože i kućištem od nehrđajućeg čelika za elegantan moderan izgled koji se lako kombinira s različitim odjevnim predmetima.

Službeni datum izlaska kolekcije još nije objavljen, no najvjerojatnije u prodaju kreću ovog rujna, i to s cijenama koje se kreću od 890 do 1790 eura, ovisno o materijalu izrade i veličini kućišta (nudit će se u dimenzijama 35×35 i 38×38 milimetara).

Gucci inače tvrdi i kako je njihov kreativni direktor Alessandro Michele pri kreiranju Gripa bio inspirirani skateboarding scenom iz sedamdesetih godina, kao i da su ti satovi uniseks, što doista i jesu, no valjda je već i po njihovom izgledu posve jasno da će ih ipak ponajviše nositi žene. I to dakako, samo one koje se ne boje svoje kupaonske vage…

Facebook

Društvene mreže