Breil Abarth F595 Chronograph – posveta dizajnu Carla Abartha i Formuli 4

Atraktivna ura posveta je Carlu Abarthu koji je prije pedeset godina dizajnirao prvu Formulu Italia i današnjoj Formuli 4

Tekst: Josip Cerovec Fotografije: Breil

Partnerstvo Breila i Abartha započelo je prije devet godina, a bilježe ga zanimljivi i pristupačni modeli satova koje osim atraktivnog dizajna krase i redom provjereni japanski kvarcni mehanizmi. Talijanska automobilistička ikona Abarth pokrovitelj je i serije utrka za mlade vozače početnike Formula 4. Huk novog Abartha F595, nove specijalne serije – opremljene motorom F4 – namijenjen najmlađim ljubiteljima “škorpiona”, dolazi izravno s europskih trkaćih staza. On je temelj za motore u automobilima Tatuus koji se koriste u talijanskim i njemačkim F4 prvenstvima.

abarth min
Abarth je pokrovitelj Formula 4 natjecanja koje predstavlja mladim vozačima ulaznicu u svijet utrka

Slovo “F” u nazivu namijenjeno je kao počast Formuli 4, a novi sat pod referentnim brojem TW1941 slavi i 50. obljetnicu Formule Italia, koju je dizajnirao Carlo Abarth. Zamišljena je s istom filozofijom – pružiti mladim vozačima ekonomičniji pristup svijetu automobila. Poveznica je to i s Breil kolekcijama koje zaista otvaraju svijet sportskih satova na vrlo pristupačan način.

TW1941 Breil Abarth F595 Chronograph
Breil Abarth F595 Chronograph, ref. TW1941

Breilov kronograf iz kolekcije Abarth ima čelično kućište s titanij satenskom završnom obradom promjera 43 mm. Stražnji dio kućišta i krunica su na uvrtanje. Brojčanik je mat crne boje s crnim okvirom ispod mineralnog stakla, a indeksi i kazaljke kombinacija su plavo i bijele boje.

breil 1

 

Natpisi 595 te ispod njega Breil – Abarth dominiraju brojčanikom i nepogrešivo detektiraju o čemu se ovdje radi. I kod ovog je modela tahimetarska skala preimenovana u Abarthmetar kojim mjerite svoju brzinu. Uz to od komplikacija imamo prikaz datuma, kronograf te sate, minute i sekunde. Sat je vodonepropustan do 100 m.

TW1941 abarth

Breil u Hrvatskoj zastupa Dicta, a na njihovim je stranicama Breil Abarth Chronograph TW1941 istaknut u ponudi po cijeni od 1.875 kn. Sat dolazi u atraktivnom pakiranju s istaknutim oznakama partnera.

TWA0025

Kategorije: Brandovi, Breil, Noviteti

Facebook

Društvene mreže