BREITLING PREDSTAVIO PREMIER BENTLEY MULLINER LIMITED EDITION

Tekst: Press
Fotografije: Breitling

Breitling Premier Bentley Mulliner Limited Edition najnoviji je uradak iz partnerske suradnje s Bentley automobilima

Predstavljanjem novog Bentley modela, luksuznog Continental GT Mulliner kabrioleta svjetlo dana ugledao je i Breitlingov Premier u posebnoj limitiranoj ediciji. Nastavak je to partnerstva ove dvije renomirane tvrtke koje traje već 17 godina.

Breitling Bentley Mulliner watch 6 min
Breitling Premier Bentley Mulliner Limited Edition rezerviran za 1000 sretnika

Novi je model fokusiran na Bentley Mulliner manufakturu koja od 1959. kreira jedinstvene modele opremljene po posebnim željama. Suradnja Breitlinga i Bentleya započela je još 2002. instaliranjem sata na središnju konzolu Continentala GT.

Breitling Bentley Mulliner watch 5 min 1

Moderan kronograf povezan je s interijerom Bentley Continentala GT Mullinera čiju središnju armaturu krasi Breitlingov sat. Prekrasna kombinacija srebrnog lica i plavih podbrojčanika upotpunjena je luksuznim plavim krokodilskim remenom po uzoru na kožu interijera u Imperial plavoj boji. Čelično kućište promjera je 42 mm, a kompletna edicija ograničena na 1000 komada.

Breitling Bentley Mulliner watch 1 min
Srebrno lice Breitling Bentley Mullinera po uzoru na središnju konzolu prekrasnog kabrioleta

Mehanizam je kućni, Caliber 01, s rezervom snage od 70 sati. Sportsku notu nosi tahimetarska skala na plavoj unutrašnjoj luneti s crvenim indeksima. Poveznica između ručnog sata i onog smještenog na središnjoj konzoli vidi se preko arapskih brojaka. Dok onaj u automobilu ima istaknutih 12, 3, 6 i 9 sati, na ručnom su satu istaknuti preostali sati, 1, 2, 4, 5, 7, i 8. Dvije crvene kazaljke u istom su tonu kao šavovi konca na kožnim armaturama.

Breitling Bentley Mulliner watch 2 min

Pripadnost posebnoj ediciji vidljiva je i na boku kućišta i to na pločici s ispisanim “Bentley” potpisom, a sa stražnje strane ispisana je oznaka edicije:  “MULLINER EDITION – BREITLING – ONE OF 1000”. Breitling Premier Bentley Mulliner Limited Edition COSC certificirani kronometar.

15 bentley continental gt mulliner convertible min
Bentley Continental GT Mulliner Convertible kao inspiracija za novu izvedbu Premier Breitlinga