Breitling Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition za 25 sretnika

Kolekcionari satova i obožavatelji dviju marki dat će sve od sebe da se dočepaju jednog od 25 ekskluzivnih satova koji podsjećaju na glamur četrdesetih godina prošlog stoljeća

Tekst: Mladen Smrekar Fotografije: Breitling

Nakon gotovo dva desetljeća partnerstva, Bentley Motors i Breitling lansirali su Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition, sat proizveden u ekskluzivnoj seriji od samo 25 komada.

Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition 2 1
Novi sat poštuje baštinu i sadržava sve moderne vrijednosti do kojih drže obje marke

Izrađen u sjećanje na originalne ručne satove Breitling Premier iz četrdesetih godina prošlog stoljeća, novi Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition jedinstven je sat klasičnog dizajna. Ograničen na samo 25 komada, sat je smješten u kućište promjera 42 mm i izrađeno od 18-karatnog crvenog zlata. Tu su i pravokutni potiskivači s kronografom, zlatno-smeđi remen od krokodilske kože i prozirnu safirna maska koja otkriva veličanstveni mehanizam s oscilirajućim utegom od 22-karatnog zlata. Zasebni kalibar kronografa i kavez vide se kroz prepoznatljiv zeleni brojčanik koji podsjeća na boju Bentleyjevih bolida.

Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition 5 1
Pokretan proizvodnim kalibrom B21, Tourbillon s COSC certifikatom nudi oko 55 sati rezerve snage i otporan je na vodu do 100 metara

Willy Breitling, unuk osnivača brenda Léona Breitlinga, bio je strastveni vozač Bentleyja. Godine 1934. patentirao je kronograf s dva neovisna potiskivača u 2 i 4 sata. Odvažan i tehnološki potkovan, imao je smisla za eleganciju i glamur koji privlači ljubitelje satova. Njegovi originalni ručni satovi Premier iz četrdesetih povezivali su svrhu sa stilom. Ili, kako je Willy znao govoriti, “sat na ruci daje nepogrešiv pečat besprijekornog ukusa.”

Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition 4 1 1
Zasebni kalibar kronografa i kavez vide se kroz prepoznatljiv zeleni brojčanik koji podsjeća na boju Bentleyjevih bolida

Te riječi vrijede i za današnje Breitlingove satove, baš kao što to vrijedi i za Bentleyjeve automobile. Novi sat poštuje baštinu i sadržava sve moderne vrijednosti do kojih drže obje marke.

Njihovo partnerstvo traje otkako je Bentley 2002. od Breitlinga naručio sat koji će ugraditi u svoj Continental GT. Izrađen u duhu neusporedivog luksuza i nenadmašne kvalitete, ekskluzivni novi kronograf odaje počast Willyju Breitlingu čiji su satovi promijenili izgled mjerača vremena, i W.O. Bentleyju, pioniru automobilske industrije. Više o satu i njegovim tvorcima možete pronaći ovdje.

Facebook

Društvene mreže