Bremontova edicija povodom 60. godišnjicu Jaguara E-Type

Tekst: Mladen Smrekar
Fotografije: Bremont/Jaguar

Ekskluzivni Bremont JAGUAR E-TYPE 60th sat dolazi s reli timerom te rijetkom prilikom za vožnju kultnih automobila koji ga je nadahnuo

Nema puno automobila koji bi toliko dobro opisivali doba u kojem su nastali kao što je to bio Jaguar E-Type. Predstavljen 1961. na ženevskom salonu automobila, ovaj sportski kupe ubrzo je postao sinonim bezbrižnih i raspojasanih šezdesetih godina prošlog stoljeća.

jaguar e type 60th annv bremont 1 800
Bremont JAGUAR E-TYPE 60th Limited Edition

Povodom 60. godišnjice ovog kultnog automobila, za koji je i legendarni Enzo Ferrari rekao da je najljepši koji je ikad vidio, britanski proizvođač satova Bremont predstavio je ograničenu seriju satova u ekskluzivnim pakiranjima. Svaki sretnik koji se domogne ovog paketa, u njemu će dobiti kronograf u jednoj od dvije tradicionalno Jaguarove boje, “Drop Everything Green” zelenoj ili “Flat Out Grey” sivoj.

bremont jaguar feature min

Boje nisu jedino čime ovi satovi od nehrđajućeg čelika, promjera 43 mm, podsjećaju na slavne automobile. Uz boju, koja se ponavlja i na kožnom remenu, tu je i niz detalja koji podsjećaju na dizajn E-Typea. Crni brojčanik nalikuje mjeračima u automobilu, ukošene kazaljke repliciraju iglu tahometra, kruna ima uzorak Dunlopove gume, a rotor za automatsko navijanje sata, vidljiv kroz kućište od safirnog kristala, asocira na Jaguarov upravljač.

Jag 60th Grey Laying 2

Svaki kupac uz ovaj sat dobiva i prvi Bremontov timer za reli. U njega su integrirana dva mehanička instrumenta: štoperica s tahimetrom na lijevoj strani te sat sa sekundama desno. Oba stoje na elegantnom postolju, a mogu se i ugraditi u automobil kupca. No tko želi ovaj sat, morat će biti jako brz. Bremont je naime izradio samo 120 satova, po 60 zelenih i sivih. Za nagradu, čeka ih organizirana posjeta Jaguarovom pogonu u Fen Endu i probna vožnja u tri kultna E-type modela.

Jag 60th Green Back 4

Za kraj još i cijena. Bremontov Jaguar E-Type sat u maloprodaji košta 14.495 dolara. No to i nije pretjerano važan podatak jer oni koji će ga htjeti nositi na ruci ionako neće pitati za cijenu.

Bremont Jaguar E Type 60th Limited Edition FB
Bremont Jaguar E Type 60th Limited Edition kronograf dolazi u jednoj od dvije tradicionalno Jaguarove boje, “Drop Everything Green” zelenoj ili “Flat Out Grey” sivoj