Bulova najavila Precisionist X Sport modele

Iz Bulove stiže Precisionist X Sport kolekcija kronografa koji kucaju na 262 kHz, mjere 1/1000 sekunde te zaranjaju do 300 m dubine

Tekst: Josip Cerovec Fotografije: Bulova

U drugom desetljeću postojanja Precisionist je sinonim za ultra precizan analogni kvarcni kronograf s mogućnošću mjerenja 1/1000 sekunde. Prošle je godine proslavila 10. rođendan posebnom edicijom o kojoj smo pisali ovdje, a sada su pred nama tri nova Precisionist X Sport modela. Nova estetika preciznosti u sportskoj izvedbi i dalje ima karakteristično osmerokutno kućište, no ono je sada mekših linija i u dimenzijama 45 x 47 mm. I dalje velik sat, no ipak prihvatljiv i manjim zapešćima.

Bulova Precisionist X Sport 3 min
Bulova Precisionist X Sport

Bulova Precisionist X Sport uglađeniji je sat od prethodnika. Vrhunski kvarcni sat čije srce kuca na frekvenciji od 262 kHz dolazi u tri izvedbe. Boje lica su crna i plava, a narukvice čelična ili gumena u plavoj ili crnoj boji. Model s crnim licem ima crvene akcente dok su kod modela s plavim licem oni u boji roza zlata. Unaprijeđena je i vodootpornost koja sada doseže punih 300 m što je znatno više od početnih 50 m na prethodnicima.

Bulova Precisionist X Sport 2 min

Staklo iznad višeslojnog brojčanika je od safirnog kristala. Isti je u donjoj polovici djelomično otvoren s vidljivim kolutom datuma čiji je prozor smješten na 4:30 sati. Četiri su istaknuta podbrojčanika i pravi je doživljaj aktiviranje kronografa. Četiri su istaknutih vijaka na okviru brojčanika, a naziv Precisionist upisan je na donjoj spojnici remena.

Bulova Precisionist X Sport 5 min

Moderan dizajn kronografskih podbrojčanika posebno je istaknut na šesterokutnom smještenom na 12 sati. Na njemu se očitavaju 1/10 sekunde i 1/100 sekunde. Brza retrogradna kazaljka 1/1000 sekunde smještena je na 6 sati. Djelomično skeletoniziran brojčanik otkriva nam mostove mehanizma te skalu datuma.

Bulova Precisionist X Sport 6 min

 

Bulovu Precisionist X Sport pokreće kućni 262 kHz kvarcni kronograf. Radi se o jednom od najpreciznijih analognih kronografa na tržištu. Konzervativniji model dolazi na čeličnoj narukvici sastavljenoj od H linkova koji su djelomično polirani, a djelomično brušeni. Evolucija Bulova Precisionist kronografa iznjedrila je satove koji su čak dostupniji od prethodnika. Kompletnu ponudu provjerite na Dicta stranicama.

Bulova Precisionist X Sport 4 min

Kategorije: Brandovi, Bulova, Noviteti

Facebook

Društvene mreže