Bulova Sutton Skeletonized Automatic kolekcija

Tekst: Josip Cerovec
Fotografije: Bulova

Sofisticirani automatik iz Bulovine Sutton kolekcije u skeletoniziranoj izvedbi pravo je otkriće koje uspješno spaja atraktivan izgled i eleganciju

Bulova satove najčešće povezujemo s ekstra preciznim kvarcnim mehanizmima koji rade na visokim frekvencijama (262 kHz). One im jamče točnost i kronografsku preciznost mjerenja do čak 1/1000 sekunde, no takve osobine nisu bile u prvome planu kod modela koji predstavljamo. Bulova Sutton, ref. 97A162 opremljen je automatskim mehanizmom, a u pozlaćenoj skeleton izvedbi ne može proći ispod radara.

 

bulova 2 min
Bulova Sutton, ref. 97A162

Sutton kolekciju čine elegantni modeli namijenjeni nošenju na odijelo, a trenutno ih je ukupno 19 u ponudi. Za ovaj model reference 97A162 bez imalo sumnje možemo reći da je najupadljiviji. Uz skeletoniziranu izvedbu brojčanika kompletna baza od nehrđajućeg čelika je pozlaćena, a isto su tretirani i svi vidljivi dijelovi mehanizma. Kombinacija indeksa i rimskih brojki u sjajnoj crnoj izvedbi odličan su kontrast blještavilu kućišta i narukvice. U crnom su tonu i kazaljke sati i minuta uz umetak bijelog svjetlećeg premaza na krajevima.

bulova 1 min

Bulovu Sutton pokreće Miyota 8N24 automatski mehanizam s 42 sata rezerve snage. Sat ima osnovne funkcije, sate, minute i sekunde, a kruna ima klasičan smještaj na 3 sata u istaknute bočne štitnike na kućištu. Promjer kućišta iznosi 43 mm, a vodonepropusnost seže do 100 m. Staklo je od safirnog kristala s obje strane kućišta pa se u pojedinim točkama mehanizma doslovno vidi kroz sat. Čelična narukvica sastavljena je od pet linkova te ima dvostruku kopču s potisnikom. U segmentu dostupnih automatskim satova ovo je jedan od hrabrijih odabira koji krasi pouzdanost i preciznost. Može ga se naći i na Dicta stranicama gdje na kompletan Bulova asortiman nude popust od 25% do kraja tjedna.

Kategorije: Brandovi, Bulova, Noviteti