Casio G-Shock & Gorillaz, drugi put

Nakon uspješne prošlogodišnje limitirane kolekcije nastale u suradnji s virtualnim bendom Gorillaz stiže njen nastavak s dva nova modela

Tekst: Josip Cerovec Fotografije: Casio

Sad već kultni G-Shock satovi svako malo iznenade limitiranom kolekcijom. Posljednja je rezultat suradnje s bendom Gorillaz, a radi se o dva modela kolekcija DW-5600 i GA-2000. To nije prvi put da surađuju, prethodnu limitiranu kolekciju su činila četiri modela različitih dizajna iz serije 5600. Svaki je član ovog animiranog benda imao svoju kreaciju, 2-D, Noodle, Russel i Murdoc, a satovi su predstavljeni prošle godine.

g shock gorillaz GW B5600GZ 1 5

Casio G-Shock referenca GW-B5600GZ-1ER

Suradnja s Gorillaz im je jedna od najuspješnijih, a modeli iz prve kolekcije traženi su među kolekcionarima. Dva su limitirana modela nastala pod budnim okom člana benda Jamie Hewletta koji je inspiraciju pronašao u slavljeničkim albumima: ‘Gorillaz’ i ‘The Now Now’.

g shock gorillaz GW B5600GZ 1 1
DW-5600 inspiraciju je dobio na posljednjem albumu Gorillaz ‘The Now Now’ s kojeg je skinuta dvobojna kombinacija s omota. Poruka ‘NOW’ vidljiva je na ekranu kod svakog paljenja pozadinskog svjetla

Omot albuma ‘The Now Now’ poslužio je kao podloga za dvobojnu DW-5600 kreaciju, a poruka “NOW” vidljiva je svaki puta kada upalite svjetlo na satu. Ovaj je model preko Bluetooth veze poveziv s pametnim telefonom, potrebno je samo skinuti G-SHOCK aplikaciju.

g shock gorillaz watch

Casio G-Shock referenca GA-2000GZ-3AER

Drugi model iz GA-2000 kolekcije posvećen je prvom albumu iz 2001. Prepoznatljiv je po kamuflažnom dekoru, a na izbor su vam ponuđena dva remena, oba kamuflažna od kojih je jedan tamniji u vojničkom tonu. Kućište je izvedeno u karbonu.

G shock gorillaz GA 2000GZ

Oba su modela u ograničenim edicijama, cijena svakog 169 eura.

Facebook

Društvene mreže