Casio G-SHOCK GRB200 GRAVITYMASTER

Tekst: Igor Sertić
Fotografije: Casio

Novi Casio G-Shock Gravitymaster, GRB200 razvijen je u suradnji sa zrakoplovnim profesionalcima kojima su od velike pomoći brojne funkcije koje ima

Casio G-Shock GRB200 Gravitymaster odrekao se solarnog punjenja koje je imao prethodnik GRB100, no sada ima Quad Sensor s brojačem koraka, Core Guard strukturu od karbona i lunetu od ugljičnih vlakana. Kolekciju čine tri izvedbe sata, crni GR-B200-1AJF, crno plavi GR-B200-1A2JF i crno crveni GR-B200-1A9JF.

GRB200 Social 3000x3000 scaled 1

Gravitymaster GR-B200 robusnog je i upečatljivog izgleda inspiriranog helikopterskom upravljačkom palicom. Svi modeli imaju lunetu od ugljičnih vlakana s prozirnim vanjskim slojem od smole koji služi za zaštitu. Nove funkcije podsjećaju na GG-B100 Mudmaster, a uključuju Quad Sensor sa senzorom tlaka (visinomjer i barometar), kompas, termometar i akcelerometar za brojanje koraka. GR-B200 također bilježi vrijeme izlaska / zalaska sunca.

GR B200 1A 02

U kombinaciji s Bluetoothom vezom s pametnim telefonom, GR-B200 nudi Mission Log funkciju koja bilježi visinske točke sa sata i GPS točke s telefona. Prikaz potrošnje kalorija (Calorie Consumption Display) izračunava podatke iz brojača koraka i uzima u obzir mjerenje nadmorske visine. Pokazatelj lokacije (Location Indicator) bilježi trenutno mjesto u aplikaciji, a sat djeluje kao uređaj za vraćanje tako da kazaljkom sekundi pokazuje lokaciju i prikazuje udaljenost na LCD zaslonu. Sat automatski prilagođava vrijeme putem Bluetooth veze i ima funkciju traženja telefona. Način izbornika na LCD zaslonu je prilagodljiv.

imgonline com ua twotoone cQr5WFj8MA3m4MB min

Od ostalih funkcija G-Shock Gravitymastera GRB200 izdvajamo tradicionalnu otpornost na udarce, vodonepropusnost do 200 m, mineralno staklo zakrivljene površine, 38 vremenskih zona, 1/100 štoperica, 24-satni brojač, 5 alarma, Super Illuminator dvostruka LED svjetla…

imgonline com ua twotoone 2MJK4HxfXHuldr

G-Shock Gravitymastera GRB200 je impozantni komad sata s kućištem impresivnih dimenzija 63 × 54.1 × 18.3 mm. Velik dio toga duguje se strukturi “Carbon Core Guard” u kojoj se nalazi modul. Ova je struktura na osnovi smola ojačana ugljičnim vlaknima izgrađenim u slojevima. Ugljik je vidljiv zahvaljujući poluprozirnom gornjem sloju, dodajući taj izgled kućištu već nabijenom prevelikim gumbima i zaslonima. Još jedan neuništivi multipraktik namijenjen znalcima.

Gravitymaster GR B200

Kategorije: Brandovi, Casio, Noviteti