Casio G-Shock SPORTY SKELETON

Tekst: Zoran Supina
Fotografije: Casio

Oživite šareni izgled osamdesetih na zglobu pomoću novih G-SHOCK modela. Poluprozirni dizajn Sporty Skeleton G-SHOCK kolekcije bogat je fluorescentnim bojama nadahnutim uličnim stilom desetljeća

Skeleton modeli odlikuje se svijetlim narukvicama i kućištima te iako na prvu izgledaju krhko zadržali su sve osobine robusnih G-Shock modela. Otporni na udarce i trešnju te spremni na zaron od 200 m osnovni su pokazatelji ozbiljnosti ovih modela.

DW 5600LS 2ER min
Casio G-Shock Sporty Skeleton DW 5600LS 2ER

Elektro-luminiscentni panel čini da cijelo lice svijetli radi lakšeg očitavanja podataka. Kod G-Shock Sporty Skeleton modela mala svjetlosna dioda trepće čim se aktivira alarm, dovrši odbrojavanje ili navrši puni sat. Štoperica je vrlo svestrana. Mjeri proteklo vrijeme, međuvremena i konačno vrijeme s točnošću od 1/100 sekunde. Ukupno sat može mjeriti vrijeme do 24 sata.

desktop DW 5600LS 7ER 02 min

Funkcija Multi Alarma označava višenamjenskim alarm. Prevedeno, imamo dnevni alarm, oglašava se u isto vrijeme svaki dan, datumski alarm, poput podsjetnika na rođendane i sl., mjesečni alarm, oglašava se istog dana u isto vrijeme svakog mjeseca te alarm za svaki dan određenog mjeseca.

DW 5600LS 7ER
Casio G-Shock Sporty Skeleton DW 5600LS 7ER

Jednom namješten, kalendar ne zahtijeva nikakve korekcije te točno pokazuje dan, datum i mjesec. Kućište je obučeno u sintetičku smolu od koje je i narukvica. Sintetička smola idealan je materijal zahvaljujući izuzetno trajnim i fleksibilnim svojstvima.

desktop DW 5600LS 2ER 02 min

Preciznost mehanizma iznosi +/- 15 sekundi na mjesec, a baterija je dostatna za dvije godine rada. Kućište je veličinom prihvatljivo za svaku ruku, osobito kad se od G-Shock modela ne očekuje neupadljivost. Površina mu je omeđene unutar  48,9 mm x 42,8 mm, a debljina iznosi 13,4 mm. Sat nije niti pretežak, svega 53 g.

Ostali modeli iz G-Shock SPORTY SKELETON kolekcije

desktop DW 6900LS 1ER 05 min
Casio G-Shock Sporty Skeleton DW 6900LS 1ER
GA 110LS 1AER min
Casio G-Shock Sporty Skeleton GA 110LS 1AER

desktop GA 110LS 7AER 05 min

Kompletnu ponudu G-Shock modela provjerite na satovi.com.