Četiri noviteta u Master kolekciji

Jedna od vodećih kolekcija Longinesa dobila je dva nova člana koji se nastavljaju na elegantnu seriju započetu prije petnaest godina

Tekst: Igor Sertić Fotografije: Longines

Longines Master Collection po prvi je puta predstavljena 2005. Trenutno je postala jedna od najpopularnijih kolekcija uspješno kombinirajući nasljedstvo ovoga proizvođača te napredne tehnologije današnjice u vrlo elegantnom paketu. Radi se o isključivo mehaničkim satovima pa su takva i četiri nova.

Modele karakterizira pokazatelj mjesečevih mijena smješten iznad šest sati koji je okružen brojkama dana u mjesecu. Mehanizam je automatski mehanički, kalibar L899. Lice sata je vrlo elegantno i odlično balansira između tehničke i klasične elegancije.

Četiri su izvedbe brojčanika te dva promjera kućišta u kolekciji. Osnovni bijeli s plavim kazaljkama, arapskim brojkama i smeđim kožnim remenom naš je favorit. Slijede crni brojčanik s rimskim brojkama i srebrni s arapskim brojkama. Posljednja opcija je plavo lice brojčanika s indeksima od dijamanata. U svim slučajevima kućište je čelično promjera 40 ili 42 mm, a remeni kožni u crnoj, smeđoj ili plavoj boji. Po želji narukvica može biti i od nehrđajućeg čelika.

Elegancija je kod ovih modela bila na prvom mjestu što je vidljivo u svakom detalju. Novi su modeli dizajnerski klasični i manje skloni trendovskim promjenama što je u ovom segmentu vrlo važno.

Facebook

Društvene mreže