Cvjetni uzorak kao modni klasik

Istražili smo FREYWILLE kolekcije nadahnute remek-djelima velikana slikarstva kao što su Van Gogh, Monet, Klimt, Hundertwasser, Mucha i Gauguin

Tekst: Press Fotografije: FreyWille/Sanja Jagatić

Cvjetni uzorak je nesumnjivo modni klasik koji se svake godine vraća na modne piste i u street style kombinacije. Floralni motivi prelijepo izgledaju i na nakitu koji je odličan izbor za kreiranje manje predvidljivih, a opet pomaknutih kombinacija.

photo by Sanja Jagatic 2 min 1
Romantična i raskošna flora pozicionirala se kao sinonim ženstvenosti te je neiscrpan izvor nadahnuća za brojne dizajnere

FREYWILLE kreiranju svojih kolekcija pristupa kroz iscrpno istraživanje povijesti umjetnosti. Tako je nađeno da su slavni umjetnici stoljećima koristili cvijeće kako bi njime izrazili svoju osobnost, opisali svoje emocije: od ljubavi, strasti ili žudnje do nevinosti i čistoće. Čini se da svaki cvijet ima svoju priču, te je u mogućnosti voditi svojevrstan dijalog s umjetnikom, a s promatračem kroz umjetničko djelo.

FREYWILLE marama Gavroche Orangerie 2 min

Van Goghova “ Vaza s dvanaest suncokreta” inspiracija je za jedinstven FREYWILLE dizajn  Fleur D’or Jour.  1988.godine Van Gogh stvara seriju slika sa suncokretima kojima je ukrasio zidove sobe u “Žutoj  kući” u Arlesu , a kako bi dočekao umjetnika Paula Gauguina  s kojim je želio osnovati slikarsku zajednicu.

photo by Sanja Jagatic 4 min

FREYWILLE  kolekcija Hommage à Claude Monet, set Orangerie uspijeva dočarati uranjanje u Monetove lopoče. Svaki komad nakita kroz stotinu vibrirajućih nijansi boja oživljava svjetlucanje lopoča na površini vode tijekom zalaska sunca te tako predstavlja savršenu alegoriju za idilu.  Monet je bio fasciniran vodom i načinom na koji se odrazi na njezinoj površini neprekidno mijenjanju.

18ktgolddiamonds privjesak Luna Piccolissima biserna ogrlica 2 min

FREYWILLE nakit oduševljava živopisnim bojama i vrhunskom izvedbom tehnike finog emajliranja.   Čak i najmanji detalji se ručno oslikavaju, a sam postupak izrade jednog komada nakita ima više od 100 koraka složenog ručnog rada.  Sve kolekcije se dizajniraju i  izrađuju  u FREYWILLE ateljeu koji je smješten u samom središtu Beča od davne 1951.godine.

Prsten Miss L Amandier rouge eclat min
Više informacija o FREYWILLE nakitu pronađite u njihovom Online butiku na http://shop.freywille.com/hr/  ili posjetite FREYWILLE butik u Zagrebu, Preradovićeva 2.

FREYWILLE narukvica Diva Giverny min

 

Facebook

Društvene mreže