Deus Ex Machina: Breitlingov vrhunski sat u ograničenom izdanju

Tekst: Mladen Smrekar
Fotografije: Breitling

Breitling je sklopio partnerstvo s australskim lifestyle brendom Deus Ex Machina kako bi zajedno stvorili robusni, retro Top Time Deus

Breitling je službeni mjeritelj vremena Deus Swank Rallyja, epskog motociklističkog prvenstva vintage motocikala koje se održava na različitim lokacijama širom svijeta, od Italije i Francuske, do Australije i Balija. No, Top Time Deus Limited Edition nije samo za motocikliste.

Breitling Top Time Deus 5
Breitling Top Time Deus Limited Edition, Ref. A233101A1A1X1

“Motociklisti, penjači, surferi, digitalni nomadi… ovo je vrijeme za dinamične ljude od akcije, svrhe i stila. Naš svestrani Top Time Deus slavi što ima slobodu istraživati svijet na svoj način, u vašem ritmu”, ističe izvršni direktor Breitlinga Georges Kern.

a233101a1a1x1 top time deus limited edition rolled up

I doista, ovo su satovi kakve na svojim rukama nose surferi Forrest Minchinton i Sierra Lerback ili motociklist i dizajner Jeremy Tagand. Kronograf Top Time Deus podsjeća na Breitlingovo originalno izdanje iz šezdesetih i istinska je počast nomadskom duhu. Prvi Top Time imao je jasnu misiju: odgovoriti potrebama “mladih i aktivnih profesionalaca” nizom “ultra modernih” kronografa.

Breitling Top Time Deus 4
Stražnja strana 41-milimetarskog kućišta od nehrđajućeg čelika sadrži kultni prikaz motociklista u punoj brzini koji je dizajnirao Deusov kreativni direktor Carby Tuckwell

Retro vibra današnjeg izdanja ima trajnu privlačnost. Hrabra, ali otmjena, nova verzija opremljena je remenom od teleće kože s temom utrka. Srebrni brojčanik prikazuje žute i narančaste detalje, brojače sa “squircle” kronografom, oblikom između kvadrata i kruga, a Deusov moto “In benzin veritas” bijelom bojom iskače na crnoj skali tahimetra.

Breitling Top Time Deus 1
Breitling Top Time Deus Limited Edition_Ref. A233101A1A1X1

Pokreće ga Breitling Calibre 23, COSC certificirani kronometar s rezervom snage od približno 48 sati. Želite li ovaj sat, morat ćete biti brzi. Naime, u prodaji je samo 1500 primjeraka. Kupci koji sat naruče putem interneta na www.breitling.com dobit će i primjerak Deusove knjige i unikatnu platnenu torbu.

a233101a1a1x1 top time deus limited edition soldier