Diptih Louis Erard x Alain Silberstein

Alain Silberstein ponovno osvaja dizajnom satova. Nastavak suradnje s Louis Erardom donosi dva zanimljiva modela koji spajaju nespojivo: ekskluzivnost i pristupačnost

Tekst: Josip Cerovec Fotografije: Louis Erard

Manifest Louisa Erarda o implementaciji umjetničkih djela u mehaničku izradu satova po pristupačnoj cijeni rijetko kojem brendu ide za rukom, a njima je uspjelo, opet! Razigrani pop art stil Alaina Silbersteina spoj je stvoren u raju za švicarsku tvrtku, a najnoviji rezultat dvije su reference u ograničenoj ediciji.

Diptyque LExAS Louis Erard x Alain Silberstein
Dvojac predstavlja varijaciju na temu poznatu od prošle godine iz tada predstavljenog triptiha

Bivši arhitekt koji se bavio interijerima zaslužan je za diptih koji je oda broju dva i konceptu dualnosti, iako je s tako drskim dizajnom teško reći što je “ozbiljan” koncept. Ozbiljni ili ne, satovi Louis Erard x Alain Silberstein imaju tendenciju da se odmah rasprodaju, tako da sigurno rade nešto kako treba.

Louis Erard x Alain Silberstein
Regulator je za neke pojednostavljeno, a za neke zakomplicirano prikazivanje vremena

Dva puta po 178 komada. 2022, godina brojke dva. Par, duo, tandem. Povijest pišu dvojica, avanturu žive dvojica: Louis Erard x Alain Silberstein. Otkako je par udružio snage, ništa nije isto i vjerojatno neće prestati. Kopernikanski susret: Dva ex machina.

Louis Erard x Alain Silberstein
178 je brojka na kojoj se zaustavila proizvodnja svakog od predstvljanih modela

Spoj dvaju svjetova ovoga je puta iznjedrio diptih. Dvije mehaničke varijacije: regulator, originalna komplikacija Louisa Erarda i tjedni kalendar Smiley, amblematski kalendar Alaina Silbersteina – svaki dan ima svoje lice, svoje raspoloženje, svoj humor. Djelo iz dva dijela, simbolički, alegorijski, heraldički.

Louis Erard x Alain Silberstein
Cijenom od 4000 CHF oba sata predstavljaju pravu priliku u svijetu luksuznih modela, ukoliko vam se posreći

Dvije reference proizvedene su u ograničenoj seriji od 178 komada, što je broj čije se značenje pojačava iz suradnje u suradnju: zajedno smo jači. Pedeset i šest satova u posebnom diptih setu bit će dostupno po iznimnoj cijeni od 7.777 CHF. Pojedinačna prodajna cijena je sama po sebi izvanredna: 4000 CHF.

Louis Erard x Alain Silberstein
Bijela podloga omogućuje svim tim bojama da iskaču u svom čistom primarnom sjaju

Le Régulateur Louis Erard x Alain Silberstein II Blanc dijeli vrijeme na tri elementa brojčanika, s podbrojčanikom sati na 12 sati koji ima crvenu trokutastu kazaljku, ogromnu središnju plavu strelicu kao kazaljku minuta i žutu vijugavu kazaljku sekundi podbrojčanika na 6 sati. Bijela podloga omogućuje svim tim bojama da iskaču u svom čistom primarnom sjaju, dočaravajući dječje škrabotine na praznom listu papira.

Louis Erard x Alain Silberstein
Prozor s datumom na 6 sati nema ništa posebno, ali ovalni otvor iznad njega pokazuje drugačije emotivno lice za svaki dan u tjednu

Čini se da je La Semaine Louis Erard x Alain Silberstein Blanche nešto jednostavniji, ali zapravo donosi dvije komplikacije. Prozor s datumom na 6 sati nema ništa posebno, ali ovalni otvor iznad njega pokazuje drugačije emotivno lice za svaki dan u tjednu. Crvena trokutasta kazaljka za sate pričvršćena je na krug i pomaknuta na središnji zupčanik zajedno s vijugavom sekundnom kazaljkom, tvoreći kaotičnu gužvu oblika dok se kazaljke kreću jedna oko druge.

Louis Erard x Alain Silberstein
U oba su sata ugrađeni su Selitta mehanizmi kako bi se zadržala pristupačnost

Kućište od mikropjeskarenog titanija napravljeno je u promjeru od 40 mm, a debljina mu iznosi 11,6 mm. Minimalistički sivi najlonski remen vrlo je udoban, a dobro se snalazi i u vodi jer je sat vodonepropustan do 100 metara. U oba su sata ugrađeni su Selitta mehanizmi kako bi se zadržala pristupačnost. La Semaine koristi SW220-1, a Le Régulateur SW266-1. Rezerva snage kod oba iznosi 38 sati.

Louis Erard x Alain Silberstein
56 satova u posebnom diptih setu bit će dostupno po iznimnoj cijeni od 7.777 CHF

Satovi iz diptiha Louis Erard x Alain Silberstein dostupni su kao ograničena izdanja od 178 primjeraka po cijeni od 4000 CHF. Želite li nabaviti oba sata, njih 56 bit će predstavljeno u posebnom setu kutija s diptihom za 7777 CHF.

Detaljniju ponudu Louis Erard satova provjerite na Dicta stranicama.

Facebook

Društvene mreže