Elegantna posveta ronilačkom satu Jaeger-LeCoultrea 50.-tih

Jaeger-LeCoultre Master Control Memovox Timer: komplikacija alarma u ružičastom zlatu i ograničenoj ediciji od svega 100 primjeraka

Tekst: Zoran Supina Fotografije: Jaeger-LeCoultre

Jaeger-LeCoultre Master Control Memovox Timer dolazi u kućištu od ružičastog zlata koje je u kombinaciji s crnim i sivim brojčanikom. Sat nudi funkciju alarma koja se može postaviti na fiksno vrijeme, kao i koristiti kao mjerač vremena. Ova generacija također ima prozirnu stražnju stranu kućišta, što čini udarni mehanizam vidljivim. Master Control Memovox Timer dolazi kao ograničeno izdanje od 100 primjeraka, dostupno isključivo u Jaeger-LeCoultre buticima.

jaeger lecoultre master control memovox timer min
Jaeger-LeCoultre Master Control Memovox Timer

Sat ima kućište od ružičastog zlata promjera 40 mm, a visina mu je 12,39 mm. Ovaj Master Control Memovox Timer ima zakošenu lunetu koja se ulijeva u polirane i satinirane površine. Kućište završava zakrivljenim lugovima i ima dvije krunice sa strane, obje nose logotip marke. Krunica na dva sata služi za podešavanje funkcije alarma, dok ona na 4 sata navija mehanizam i postavlja vrijeme. Stražnja strana kućišta od safirnog kristala omogućava pogled unutar sata. Otpornost na vodu je do 50 metara.

Jaeger LeCoultre Master Control Memovox Timer Boutique Edition 002
Sat je ograničeno izdanje od 100 primjeraka, a cijena mu je 31.000 eura

Master Control Memovox Timer unaprijeđena je izvedenica ronilačkog sata stvorenog 1950. Originalni Memovox bio je poznat po svojoj mehaničkoj alarmnoj funkciji i počeli su ga koristiti ronioci koji su željeli biti zvučno podsjećeni kada je vrijeme za vratiti na površinu. Novi model ima funkciju postavljanja alarma na temelju proteklog vremena, poput odbrojavanja vremena. Korisnik može postaviti alarm na temelju broja sati koji bi trebali proći prije nego što alarm zazvoni. Protekli sati do alarma označeni su malom kazaljkom s crvenim logotipom JL na središnjem brojčaniku, a na vanjskom rubu unutarnjeg prstena brojčanika trokutasti crveni marker pokazuje vrijeme u kojem će alarm zazvoniti.

jaeger lecoultre master control memovox timer parts

Brojčanik se odlikuje višestrukim kružnim oblicima. S jedne strane, primijenjeni indeksi i brojevi nalaze se na crnoj pozadini sa sunburst završnim slojem. Iza je minutni zapis s indeksima fluorescentnih točaka. Dvije dauphine svjetleće kazaljke  pokazuju sate i minute, a središnja je i kazaljka sekundi. Na 3 sata je uokviren prozorčić za datum.

Jaeger LeCoultre Master Control Memovox Timer Pink Gold Case 1536x1024 1
Novi model ima funkciju postavljanja alarma na temelju proteklog vremena, poput odbrojavanja vremena

Mehanizam, kalibar 956 je dorađen kako bi se omogućilo postavljanje safirnog kristala. Ranije su zvučne opruge bile pričvršćene na stražnju stranu kućišta. Sada se, međutim, viju uz bočnu stranu kućišta. To omogućuje korisniku da vidi čekiće pri radu. Mehanizam nudi automatsko navijanje sa skeletiziranim rotorom od ružičastog zlata. Rezerva snage je 44 sata.

Jaeger LeCoultre Master Control Memovox Timer Pink Gold Calibre 1536x1024 1
Kalibar 956 je dorađen kako bi se omogućilo postavljanje safirnog kristala

Jaeger-LeCoultre Master Control Memovox Timer u ružičastom zlatu opremljen je remenom od smeđe aligatorske kože. Uz njega dolazi i kopča od ružičastog zlata. Remen se može mijenjati jednostavno i bez alata pomoću poluge na donjoj strani remena. Sat je ograničeno izdanje od 100 primjeraka, a cijena mu je 31.000 eura.

Facebook

Društvene mreže