Fenix 6 od sada radi i uz pomoć sunčeve svjetlosti

Tekst: Josip Cerovec
Fotografije: Garmin

Fenix 6  kolekcija multisport GPS satova donosi veći zaslon, inovativne funkcije, duže trajanje baterija te premijerno solarno punjenje baterije

Svi sportaši i rekreativci došli su na svoje. Predstavljena je nova generacija vodeće serije Garminovih GPS multisport pametnih satova, Fenix 6. Od glavnih novosti izdvajamo:

 • tri promjera kućišta: 42 mm (Fenix 6s), 47 mm (Fenix 6), 51 mm (Fenix 6X)
 • dodatno solarno punjenje kod modela Fenix 6 Pro Solar, “Power Glass” osigurava dulje trajanje baterije do tri dana
 • dvije osnovne linije, Pro i Base. Pro ima WiFi, Mape, Muziku i Golf terene
 • nove podloge za prikaz mapa: veliki kontrast, popularan, morski, taman i outdoor
 • PacePro funkcija za planiranje utrke i razradu strategije…
 • Power Manager funkcija, daje informacije o utjecajima i promjenama u stanju baterije
 • Power Modes opcije, mogućnost odabira načina rada i prikaz preostalog vremena trajanja baterije u skladu s odabirom
 • Ultra-long mod rada, za višetjedne GPS aktivnosti, u osnovi gasi sve osim reduciranog GPS praćenja
 • Karte skijališta, pregled 2,000 skijališta u cijelome svijetu
 • Karte 41.000 golf terena, razrada vrlo detaljna
 • Ultra-low mod baterije, do 80 dana bez punjenja uz funkcioniranje samo osnovnih pokazatelja
 • povećan broj polja s informacijama po stranici: do 8 polja na 6X te do 6 polja na 6S/6
 • ekran povećan za 17 do 36% kod 6X modela
 • smanjena debljina sata kod 6S 10%, kod 6 za 7% i kod 6X 15%
 • prelazak s MediaTek GPS na Sony GPS
 • produljeno trajanje baterije, do 80 dana u šparnom modu na 6X te do 120 sati u maxx battery modu na 6X, ne uključujući solarno punjenje

 

Power Manager funkcija optimizira trošenje baterije i osigurava dulji vijek trajanja, a PacePro tehnologija omogućava pak bolju razradu strategije trkačima.

Kao prvi Garmin GPS sat koji nudi solarno punjenje, fēnix 6X Pro Solar Edition sadrži Power Glass prozirnu solarno punjivu leću koja koristi sunčevu energiju za produljenje vijeka trajanja baterije. Vijek trajanja baterije fēnix 6X Pro Solar u načinu rada kao pametni sat je 21 dan plus dodatna 3 dana kada se koristi mogućnost solarnog punjenja.

 

 

fēnix 6X Pro Solar, jednostavno i brzo možete provjeriti učinkovitost svog uređaja u skupljanju sunčeve energije izravno na zapešću

Unatoč povećanju zaslona na 1,3 i 1,4-inča, što je 17, odnosno 36 posto veće od prethodnih modela fēnix, ugodnije je pristajanje na zapešću. Pored većih veličina zaslona, Garmin je predstavio nove QuickFit najlonske remene i nove boje silikonskih remena. Moguć je i odabir modela s safirnim staklom otpornim na grebanje. Rezolucije ekrana variraju pa tako kod najmanje 6S je 240×240 px, kod 6 je 260×260 px, a najbolja je kod 6X 280×280 px. Sat je lagan u sve tri izvedbe, 6S ima 62 g, 6 ima 83 g,a 6X 93 g.

 

fēnix 6 serija donosi funkciju PacePro, i to prvu svoje vrste koja prati i održava strategiju tempa trkača dajući pritom smjernice (označene ocjenama) dok trčite stazom. Možete kreirati planove izravno na satu ili unaprijed na usluzi Garmin Connect ili Garmin Connect Mobile aplikaciji. Tijekom trčanja stazom moći ćete vidjeti ciljani tempo dionice, stvarni tempo dionice, udaljenost do sljedeće dionice i koliko ste vremenski ispred ili iza cilja, izravno na zaslonu sata. fēnix 6 serija se isporučuje s TopoActive Europe kartom za avanture na otvorenom, ski kartama za preko 2000 skijališta širom svijeta i 41.000 golf terena. Na uređaju možete pohraniti glazbu, do 2.000 pjesama, a omogućuje vam sinkronizaciju popisa za reprodukciju s nekoliko najpopularnijih glazbenih servisa, bez potrebe za telefonom.

Novi prilagodljivi Power Manager omogućuje vam kontrolu i uvid kako različite postavke i senzori utječu na trajanje baterije. Za više samopouzdanja prije aktivnosti ili trail utrke na duge staze, preostala baterija može se prikazati u vrijednostima preostalih sati i dana kako bi se utvrdilo može li avantura trajati do sljedećeg punjenja. Možete prilagoditi svoje načine štednje baterije onemogućavanjem određenih funkcija kako bi produžili vijek trajanja baterije dok ste u pokretu. Za ambiciozne sportaše serija fēnix 6 uključuje popularnu značajku ClimbPro, koja omogućuje trail trkačima i biciklistima koji vole trenirati u brdovitim predjelima, steći bolju svijest o svom okruženju i svojim performansama tijekom uspona.

 

Satovi fenix 6 serije opremljeni su lako dostupnim funkcijama, uključujući ugrađene profile aktivnosti, procjenu VO2 max i statusa treninga s podešavanjem za toplinu i visinu. Svi modeli uključuju poboljšani senzor otkucaja srca na zapešću3 za cjelodnevno praćenje stresa, podvodni srčani ritam kod plivanja i PulseOx4 zasićenost krvi kisikom za podršku naprednog praćenja sna i aklimatizacije visine. Uz to, inovativna funkcija praćenja energije Body Battery omogućuje vam uvid u razinu energije u tijelu u bilo kojem trenutku, što je korisnu pri zakazivanju treninga, odmora između vježbanja i spavanja.

fenix 6X Pro

 

Lako je ostati povezan uz fēnix 6 seriju koja vam omogućuje primanje obavijesti na zapešću, o dolaznim pozivima, tekstnim porukama, e-mailovima i još mnogo toga što omogućuju pametne obavijesti5. Svi modeli uključuju i Garmin Pay, rješenje za beskontaktno plaćanje6, tako da ne trebate brinuti oko nošenja gotovine ili kartica, a Garmin Pay se sada može koristiti u većim platnim sustavima širom svijeta. Jednostavno prislonite na terminal i plaćate svojim satom.

fēnix 6 serija je dostupna uz preporučene maloprodajne cijene koje počinju od 4.690,00 kn.

Kategorije: Brandovi, Garmin, Noviteti
Oznake: ,