Ferrari i Richard Mille udružili snage

Nakon devet godina rada s Hublotom, luksuzni talijanski proizvođač automobila započinje novo partnerstvo manufakturom Richard Mille

Tekst: Mladen Smrekar Fotografije: Ferrari/Richard Mille

Partnerstva između proizvođača satova i automobila te posebne edicije satova u ograničenim izdanjima jedna su od osnovnih obilježja modernog brendiranja ura. Posljednjih deset godina, od 2011. do kraja 2020. Ferrari je bio u ozbiljnoj i vrlo produktivnoj vezi s Hublotom. Nejasno je zašto je to partnerstvo naglo završilo. Navodno su se obje strane složile da su iscrpile svoj kreativni potencijal zahvaljujući kojem smo imali priliku vidjeti čak 70 ekskluzivnih modela satova.

ferrarilemans01

Od povezivanja proizvođača bolida s avangardnim urarom kakav je Richard Mille mnogi očekuju puno; brendiranje kakvo još nismo vidjeli. Richard Mille je poznatog po izradi “trkaćih strojeva za zglob” te bi njegovi modeli trebali bi biti prirodna nadopuna Ferrariju.

“Obje marke inspiraciju nalaze u vrhunskoj tehnologiji, kombinirajući dugogodišnju  stručnost i vrhunske inovacije”, iz priopćenja Richarda Millea

Njihovo partnerstvo obuhvatit će Formulu 1, ali i WEC programe izdržljivosti, natjecanja Competizioni GT, Ferrari Challenge, ali i Ferrari Driver Academy pa čak i esports. Tijekom sljedećih nekoliko godina, Richard Mille i Ferrari razvit će specifičnu paletu satova, koji će se sigurno izdvajati od luksuznih satova na koja je Ferrari dosad stavljao svoje ime i logo.

RM 65 01 LilasLeQuellec 3

Ferrari je u svijet prestižne horologije uključen od 1971. godine, kada je Heuer postao sponzor i službeni mjeritelj vremena Scuderije Ferrari. Bilo je to prvi put da se neki urar povezao s ekipom Formule 1 i prvi put da je marka satova stavila svoj logotip na tijelo trkaćeg automobila. Od tada do danas urari su postali ključni igrači u automobilskom prostoru. Tako je nedavno TAG Heuer objavio dugoročno partnerstvo s Porscheom, a Girard-Perregaux postao je službeni sat Aston Martina.

Facebook

Društvene mreže