Frederique Constant x The Avener: Highlife Chronograph Automatic x novi ambasador

Novo partnerstvo popratilo je predstavljanje tri kronografa koji su upotpunili Highlife kolekciju Frederique Constanta

Tekst: Josip Cerovac Fotografije: Frederique Constant

DJ The Avener novi je brend ambasador Frederique Constanta. Francuski umjetnik čiju glazbu  karakteriziraju inovativnost, kreativnost i modernost. Zajedničke su to vrijednosti i temelj partnerstva koje je obilježeno predstavljanjem Highlife Chronograph Automatic kolekcije. Premijeran je to istup kronografa u Highlife kolekciji. Tri verzije čine početni postav, dvije od nehrđajućeg čelika i jedna dvobojna s ružičastim zlatom. Dizajnerskom kod se nije mijenjao i podloga s meridijanima i paralelama ugraviranih na brojčaniku je tu.

Frederique Constant FC 391WN4NH6 Highlife Chronograph Automatic Overview 1536x1024 1
Francuski DJ The Avener novi je brend ambasador Frederique Constanta. Na ruci nosi Frederique Constant ref. FC 391WN4NH6 Highlife Chronograph Automatic

Highlife Chronograph Automatic dolazi u prepoznatljivom kućištu od nehrđajućeg čelika promjera 41 mm i debljine 14,22 mm. U dvobojnoj verziji, luneta, potisnici i kruna su u ružičastoj pozlati. Završna obrada uključuje izmjenične satenske i polirane površine. Mehanizam je vidljiv sa stražnje strane, a kod ograničene edicije ugraviran odgovarajući broj.

Frederique Constant FC 391WN4NH6 Highlife Chronograph Automatic Cover 1110x1065 1
Panda izvedba Frederique Constant ref. FC 391WN4NH6 Highlife Chronograph Automatic dolazi u ograničenom izdanju od 1.888 primjeraka te s dodatnim kožnim i gumenim remenom

Tri nova modela razlikuju se i po brojčanicima. Varijantu s bijelim brojčanikom i kontrastnim prstenom i podbrojčanicima u plavoj boji možda će biti najtraženija. Slijedi dvobojni model koji ima srebrni brojčanik i podbrojačanike koji su također srebrni te pozlatu na kazaljkama i indeksima te na središnjim linkovima narukvice. Treću izvedbu Highlife Chronograph Automatica predstavlja model s crnim brojčanikom.

Frederique Constant Highlife Chronograph Automatic Dial 1 1536x1024 1
Sve varijante zadržavaju tipičan globus u središtu brojčanika, koji naglašava kozmopolitski karakter sata.

Vrijeme je označeno s dvije glavne kazaljke i s primijenjenim indeksima. Svi oni nose svijetleći materijal, koji bi trebao poboljšati čitljivost. Male sekunde su na 9 sati, prozor datuma na 4:30, a preostala dva podbrojčanika na 3 i 6 sati asistiraju kronografu. Mehanizam je novi kalibar FC-391, rezultat suradnje Frederiquea Constanta i La Joux-Perreta. Moderan kronograf s automatskim navijanjem i rezervom snage od 60 sati.

Frederique Constant Highlife Chronograph Automatic Calibre 1536x1024 1

Sva tri nova modela Highlife Chronograph Automatica dolaze s integriranom, izmjenjivom metalnom narukvicom. Uz nju ide standardno odgovarajući kožni remen, a kod plave verzija uključuje i  treći remen od plave gume. Ona je i ograničena na 1888 primjeraka uz preporučenu cijenu od 3.295 eura. Ista vrijedi i za dvobojni model, a najpristupačniji je crni model s kućištem od nehrđajućeg čelika koji košta 2.995 eura. Ponudu Frederique Constanta provjerite na Dicta stranicama.

Facebook

Društvene mreže