GARMIN CONNECTED BIKE DEMO DAY

Tekst: Igor Sertić
Fotografije: Garmin

Početak jeseni Garmin je obilježio prezentacijom noviteta namijenjenih biciklistima. U Zagrebu je održan Garmin Connected Bike Demo Day

Po nazivom Garmin Connected Bike Demo Day održana je prezentacija Garminovih biciklističkih novosti. Na njemu smo saznali sve o Garmin biciklističkim uređajima za praćenje performansi, uređajima za sigurnost u prometu, nosivoj tehnologiji te o najnovijim električnim biciklima. Praktično smo mogli i isprobati uređaje vožnjom kratke rute na Laništu na jednom od 15 bicikala iz Keindl Sporta opremljenih Garmin uređajima. A tu je bilo gadgeta za svakoga, bilo da ste profesionalni trkač ili ambiciozan rekreativac. GPS praćenje, navigacija, mapiranje ruta, svjetla, radari…

Garmin Edge 530

Osnovu u ponudi GPS biciklističkih računala predstavlja Garminov model Edge 530. Radi se o uređaju koji dinamički nadzire vaše performanse, prati VO2 max (V-volumen, O2-kisik, max-maksimalni), vrijeme oporavka, ciljeve treninga, temperaturu, nadmorsku visinu, prehranu i hidrataciju. Cycling safety features uključuje alarm, grupno dopisivanje i praćenje, prepoznavanje incidenta i kompatibilnost s Varia stražnjim radarom i svjetlima kako bi biciklist bolje vidio i bio viđen. Garmin Cycle Map ima unesene staze, rekalkulaciju van staza, i povratak na start, a model za brdske bicikle ima i integrirane podatke o rutama (Trailforks data) uključujući i njihovu zahtjevnost. Optimiziranje i nadogradnja mogući su preko aplikacija i podataka iz Connect IQ trgovine. MTB dynamics bilježi broj i dužinu skokova, Grit i Flow. Trajanje baterije u GPS modu je do 20 sati produživo do 40 sati uz opcionalni Garmin Charge paket ili u save modu.

garmin edge 530
Garmin Edge 530, osnovno, no vrlo napredno biciklističko računalo i navigacija

Garmin VECTOR 3

Na prvi pogled pedala, no pametna pedala koja bilježi brojne parametre vožnje. Ugrađuje se poput obićne pedale pa tako lako premješta s jednog na drugi bicikl, a mjeri snagu, balans lijeve i desne strane, ritam i biciklističku dinamiku. Elegantan dizajn omogućava bolje polijeganje u zavojima, a uređaj je poveziv s Garminovim biciklističkim računalima koja analiziraju podatke. Trajanje baterije iznosi do 120 sati.

garmin vector 3
Garmin VECTOR 3 pametne pedale

Vidjeti i biti viđen, danju i noću

garmin komplet
Garminov komplet vidljivosti koji bi preporučili svakom biciklistu

Garmin Varia RTL510 radar i stražnje svjetlo

Korisna naprava koja se montira na stražnji dio bicikla. Poput radara uključuje vizualne i zvučne alarme kako bi upozorila na vozila u dolasku, a koja su se približila na manje od 140 m udaljenosti. Jak svjetlosni snop vodljiv je do 1600 m, a radar zahtijeva spajanje s Edge uređajem. U bljeskavom modu baterija traje do 15 sati, a u noćnom modu 6 sati. Montaža je vrlo jednostavna na stup sjedala.

garmin varia rtl 510 min

Garmin Varia RTL510

Garmin Varia UT800

Ovo je jako svjetlo koje se montira na biciklističku kacigu ili upravljač te se koristi i u gradu i u prirodi. Vidljivo je s 1.600 m udaljenosti, a projicira zraku  800 lumena. Upariva je s Edge Garmin uređajima i ima pet modova rada: jaki, srednji, slabi, noćni i dnevni fleš. Ovisno o intenzitetu rada traje do 4 sata, težina joj iznosi 140 grama.

garmin varia ut800 front light urban edition black
Garmin Varia UT800

Za zimske dane Tacx NEO 2T Smart

Tacx NEO 2T Smart predstavlja najjači i najintuitivniji pametni Garmin trenažer do danas. Osmišljen za najrealističniju i najtišu simulaciju vožnje na otvorenom, NEO 2T Smart donosi redizajnirani motor, poboljšanu analitiku performansi i više od toga.

Garmin Tacx NEO 2T Smart indoor
Tacx NEO 2T Smart

Ovaj simulator postavlja se u poziciju stražnjeg kotača te u sobnim uvjetima dočarava sve uvjete pod kojima su odrađene određene dionice. Usponi, nizbrdice, balans snage, senzor ritma i brojne druge funkcije koje se mogu skinuti s interneta. Ovo je pravi trener kod kojeg nema izmotavanja.

Garmin Tacx NEO 2T Smart
Uređaj koji se montira na poziciju stražnjeg kotača, Tacx NEO 2 Smart

Cijena ovog simulatora iznosi oko 1.100 EUR. Detaljnije o svim uređajima na Garmin stranicama.

garmin public 2 min

Ljubitelji bicikliranja imali su priliku isprobati sve uređaje i odvoziti kratku rutu na jednom od 15 bicikala iz Keindl Sporta opremljenih Garmin uređajima

Kategorije: Brandovi, Garmin, Lifestyle
Oznake: