Garmin Enduro, GPS multisport sat s baterijom koja traje tjednima

Tekst: Josip Cerovec
Fotografije: Garmin/Zvonimir Mikašek 3sporta

Enduro je stvoren za najduže utrke, lagan je, ima napredne funkcije za trening i bateriju koja traje tjednima

Iz Garmina stiže Enduro, novi GPS sat s ultra performansama, prilagodljivim postavkama baterije i Power Glass zaslonom koji ima mogućnost solarnog punjenja što produljuje trajanje baterije i do 65 dana. Enduro predstavlja nove opcije za trčanje na stazi koje su fokusirane za bolje praćenje performansi. Kreirane su kako bi pomogle sportašima trenirati bolje i kako bi ostvarili najbolji rezultat.

Garmin Enduro Smartwatch 1536x865 1

Enduro je prvenstveno namijenjen sportašima koji treniraju na duge staze. Dolazi na novom UltraFit najlonskom remenu, a po želji i s kućištem od titanija s DLC presvlakom. Trkači i biciklisti mogu brzo namjestiti postavke i isključiti određene funkcije kako bi produljili trajanje baterije. Napunjena baterija trajat će 70 sati u GPS načinu, što se može povećati i na 80 sati kroz solarno punjenje.

20210226 10 54 32 ZVMK2024 min

Trening na višoj razini

Stvoren za nepopustljive i uporne sportaše poput braće Sinković, Enduro ima nekoliko novih alata usmjerenih na trening i oporavak. Mnogi sportski pametni satovi prilagodili su svoje značajke prema posebnim zahtjevima i potrebama sportaša na duge staze:

·       VO2 Max: prati kardiovaskularne promjene kroz novu opciju VO2 max, koja se automatski prilagođava na temelju izvedbe sportaša i uvjeta na stazi, kao i klimatskih čimbenika, poput vrućine i nadmorske visine

·       ClimbPro poboljšanje: pruža informacije o trenutačnim i nadolazećim usponima te njihovom stupnju, duljini te nadmorskoj visini kroz opciju upravljanja usponima. Za dodatnu sigurnost, ClimbPro pruža informacije o napretku i izvedbi tijekom spuštanja s uspona

·       Rest Timer: kroz Ultrarun značajku i mjerač odmora može se pratiti vrijeme provedeno u mirovanju

·       Planinski biciklizam: prati detalje svake vožnje kroz mjerač s posebnim značajkama koji u obzir uzima teren te lakoću izvedbe kako bi odredio težinu staze i vrijeme spuštanja. Nakon svake vožnje, vidljiv je rezultat tog dana kao poticaj za iduću vožnju i ostvarenje još boljeg rezultata

·       Oporavak: s obzirom da je odmor između dva treninga bitan, opcija savjetnik za oporavak nakon svakog vježbanja preporuča koliko je vremena potrebno za kvalitetan oporavak prije novog napora, uzimajući pritom u obzir podatke o spavanju i odmoru.

·       Preporučeni treninzi: nude se dnevne preporuke za trčanje i vožnju kroz smjernice za trening temeljene na trenutnoj izvedbi.

Braća Sinković i Dejan Radanac isprobali su Garmin Enduro
Braća Sinković i Dejan Radanac isprobali su Garmin Enduro

Svakodnevno praćenje zdravlja i odmora

Enduro pruža inovativne značajke za zdravlje i odmor koje uključuju praćenje pulsa i Pulse Ox senzor za prilagodbu na visinu i napredno praćenje sna. Važno je ostati povezan, neovisno o smjeru i lokaciji rute, stoga Enduro pruža funkcije navigacije koje imaju pristup nekoliko globalnih navigacijskih satelitskih sustava kako bi mogao pratiti kretanje čak i na manje dostupnijim lokacijama. Također ima ugrađene ABC senzore za mjerenje visine, tlaka te praćenje vremenskih uvjeta i troosovinski elektronički kompas.

garmin eduro

U kompletu s Garmin inReach Mini uređajem za satelitsku komunikaciju, korisnici mogu brzo slati i primati poruke te dijeliti svoju lokaciju s prijateljima i obitelji, čak i tijekom dugih i napornih treninga čija lokacija ne garantira uvijek dobru povezanost i pristup internetu. InReach Mini je lagan i kompaktan te se lako može pričvrstiti na prsluk ili ruksak. Osim toga, uključen je i interaktivni SOS sustav, preko kojeg osoba zadužena za praćenje može odrediti lokaciju, kontaktirati hitne službe te ostati u komunikaciji s ozlijeđenim do dolaska pomoći.

 

eduro garmin

Garmin Enduro satovi dostupni su sada uz preporučenu maloprodajnu cijenu od 6.000 do 6.800 kn. Detaljnije provjerite na Garmin stranicama.

Kategorije: Brandovi, Garmin, Noviteti
Oznake: