Garmin Lily – Sjajan pametni sat za elegantna zapešća

Tekst: Dora Kaloci
Fotografije: Garmin

Dosad najmanji Garminov smartwatch predstavljen je kao pametni sat za žene koji su za žene dizajnirale žena i to “dovoljno klasično da one pokažete svoj stil i dovoljno moderno da ostanu povezane”

Početkom godine Garmin je napokon ponudio i pametni sat koji je posebno osmislio i namijenio ženama. I to pametni sat modernog i vrlo ženstvenog te svestranog dizajna koji dobro izgleda uparen i sa sportskom i sa svečanom odjećom. Sve garnirano suptilnim uzorcima koji se na ekranu osjetljivom na dodir pojavljuju ili nestaju kad vlasnica pomiče zapešće. Skine li ona, pak, Lily s ruke i preokrene ga, na stražnjoj će strani pronaći senzor za mjerenje pulsa te magnetni kontakt za punjenje baterije.

Garmin Lily Bronze

Sat je dostupan u dvije verzije – Classic i Sport, obje s kućištem od polimera s promjerom 34,5 milimetara te “teškim” tek 24 grama.

Lily Classic ima čelični okvir kućišta i remen od talijanske kože a dostupan je u tri kolorne kombinacije (tamnobrončani okvir naslonjen na kućište i remen svjetloljubičaste paloma, krem-zlatni okvir na kućištu i remenu crne boje i svjetlozlatni okvir na kućištu i remenu bijele boje). Grafički uzorci na zaslonu na njemu su nadahnuti visokom modom. Ali suptilno, pa su posve primjereni i za svakodnevno nošenje.

Lily Sport, pak, stiže sa silikonskim remenom i okvirom od anodiranog aluminija, i to također u tri kolorne kombinacije (zagasito ljubičasti okvir na tamnoljubičastom kućištu i remenu, krem-zlatni okvir na bijelom kućištu i remenu i ružičasto-zlatni okvir na kućištu i remenu svijetle boje pijeska). Kod njih, kaže Garmin, “uzorci na zaslonu aludiraju na prirodu, zdravlje i wellness”.

Garmin Lily Dark Bronze

Fokus na žensku publiku pojačan je funkcijama dizajniranim baš za njih, među kojima su i aplikacije za praćenje menstrualnog ciklusa, a napokon i ozbiljna aplikacija za praćenje trudnoće (koja se u međuvremenu raširila i na duge Garminove pametne ure koji odgovaraju ženskom zapešću…)

Lily uz to pruža uvid u zdravstveno stanje praćenjem disanja, zasićenosti krvi kisikom, stresa, hidratacije, kvalitete sna i otkucaja srca. Nadzor energije Body Battery pokazuje trenutnu razinu energije tijela koja može pomoći u zakazivanju treninga, odmora i spavanja. Sportske aplikacije služe za jogu, pilates, kardio, traku za trčanje i još mnogo toga. Vodootpornost je deklarirana na samo 50 metara, no Garmin preciznom izrekom navodi da je sat podoban i za plivanje, a kad tako što napišu onda im se uistinu i može vjerovati jer tu je ipak riječ o ozbiljnoj tvrtki koja ne želi gomilati niti žalbe nezadovoljnih kupaca niti promočene satove u servisu…

Svi satovi Garmin Lily obitelji

Lily se također povezuje s GPS-om kompatibilnog pametnog telefona za precizno praćenje šetnji, trčanja i vožnje na otvorenom. Na satu je moguće prikazati obavijesti i kalendar, a korisnici Android telefona mogu odgovarati na tekstualne poruke. Dostupna je i LiveTrack opcija koja omogućuje slanje lokacije u stvarnom vremenu kontaktima za hitne slučajeve.
A Garmin uza sve to tvrdi i kako jedno punjenje baterije na Lily bez praćenja spavanja pulsnim oksimetrom može potrajati i do pet dana. Izvedba Sport stoji 1.590, a Classic 1.900 kuna, a više detalja o Lily satovima može se pronaći na Garminovim web stranicama na linku Lily, kao i na našim stranicama na videu Pametni sat za žene koji govori o procesu njihovog kreiranja.

Kategorije: Garmin, Noviteti
Oznake: ,