Glashütte Original se vraća u dubine uz novi SeaQ u “Reed Green” zelenoj

Glashütte Original je svoju liniju ronilačkih satova SeaQ proširio novim modelom u boji po kojoj je i dobio ime

Tekst: Mladen Smrekar Fotografije: Glashütte Original

Njemački Glashütte Original očito je pronašao svoju nišu: ljude koji vole vintage modele, nalik onima iz šezdesetih i sedamdesetih, satove “Spezimatic” serije kakve su saksonski urari izrađivali tijekom hladnog rata. A onda je prije dvije godine tvrtka lansirala kolekciju “Spezialist”, inspirirani sportskim satovima tog doba. A linija ronilačkih satova SeaQ ove se godine proširuje novim modelom u “Reed Green” boji po kojoj je i dobio ime.

Glashutte Original SeaQ
SeaQ podsjeća na Spezimatic, sat za sportske ronioce iz 1969.

SeaQ i njegov brat SeaQ Panorama Date podsjećaju na Spezimatic Type RP TS 200, sat za sportske ronioce predstavljen 1969. Polirana i satenski brušena kućišta od nehrđajućeg čelika imaju promjer 39,5 mm i 12,15 mm debljine. Na vodu su otporni do 200 metara, a jednosmjerno rotirajuća keramička luneta, otporna na ogrebotine, bojom odgovara zelenom brojčaniku. SeaQ udovoljava i njemačkom i međunarodnom standardu za ronilačke satove.

Glashutte Original SeaQ
Brojčanik je Super-LumiNovom na kazaljkama, brojkama i indeksima sata

Iza čvrstog kućišta kucka automatski kalibar 39-11 tvrtke Glashütte Original. Ima rezervu snage od 40 sati, radi na frekvenciji od 28.800 vph i uključuje funkciju zaustavljanja i prikaz datuma na 3 sata. Poput svojih prethodnika, i novi SeaQ dostupan je s nekoliko različitih opcija remenja – od crne gume, sive sintetike ili čelika.

Glashutte Original SeaQ
Kućišta od nehrđajućeg čelika polirana su i satenski izbrušena

Novi satovi već su dostupni isključivo u Sjevernoj Americi, a u ostatku svijetu od svibnja 2021.

Facebook

Društvene mreže