Glashütte Original SeaQ u luksuznoj zlatnoj izvedbi

Kućište SeaQ-a od crvenog zlata sata namijenjenog uz ronilačko odijelo sada ima transparentan stražnji dio i kompaktan promjer

Tekst: Zoran Supina Fotografije: Glashütte Original

Kompaktni utilitaristički Spezimatic Type RP TS 200 iz 1969. bio je inspiracija za SeaQ ronilački sat. Revidiran s različitim bojama brojčanika od 2019., SeaQ od 39,5 mm sada se pojavljuje u luksuznom kućištu od crvenog zlata i po prvi put sa stražnjom stranom kućišta od safira kako bi otkrio fino dovršeni proizvodni mehanizam.

Glashutte Original SeaQ 39.5mm Red Gold Black Dial 8
Glashutte Original SeaQ 39.5 mm Red Gold

Glashütte Original nas je navikle na klasične linije, svakako iznenadio prije tri godine predstavljanjem ronilačkog sata SeaQ. U međuvremenu smo upoznali čelik zlato izvedbu te onu ukrašenu i dijamantima, no posljednja u crvenom zlatu predstavlja vrh ponude i luksuza.

Glashutte Original SeaQ 39.5mm Red Gold Black Dial 1
Popularna kombinacija zlato kućišta, guma remena i ovdje je primijenjena.

Bez obzira na plemenitu kovinu, SeaQ je prije svega ronilački sat. Svi modeli ispunjavaju ISO 6425 međunarodni standard ronilačkih satova i njemački nacionalni industrijski standard za satove za ronjenje, DIN 8306. Dimenzijama, promjer 39.5 mm i visine 12.15 mm SeaQ savršeno pristaje za većinu zapešća.

Glashutte Original SeaQ 39.5mm Red Gold Black Dial 3
Crna keramička jednosmjerna luneta za ronjenje ima urezan rub za bolje prianjanje

Obilje mat satenskih brušenih završnih obrada na kućištu naglašava sportsku prirodu sata, dok uglađeni naglasci na bočnim stranama potvrđuju dodatnu pažnju pri doradi relativno jednostavnog kućišta. Kako bi se osigurala vodootpornost sata od 200 m, velika krunica je na uvrtanje, a crna keramička jednosmjerna luneta za ronjenje ima urezan rub za bolje prianjanje.

Glashutte Original SeaQ 39.5mm Red Gold Black Dial 6 1
Po prvi puta s transparentnim poklopcem kućišta, kalibar kućni, 39-11 automatik

Po prvi put u ovoj manjoj verziji, mehanizam SeaQ-a može se vidjeti kroz stražnju stranu kućišta od safirnog kristala. Opremljen kalibrom 39-11 s automatskim navijanjem, mehanizam pruža 40-satnu rezervu snage za sate, minute, sekunde i datum. Za razliku od ranijeg modela s crnim brojčanikom, ovaj SeaQ ne koristi bež luminescentnu boju već ima bijele umetke lume unutar svojih velikih arapskih brojeva, satnih oznaka i kazaljki.

Glashutte Original SeaQ 39.5mm Red Gold Black Dial 2
Glashütte Original SeaQ 39,5 mm od crvenog zlata dostupan je sa sportskim crnim gumenim remenom ili sivim remenom od sintetičke tkanine

Ovakvi detalji i crna pozadina prozorčića za datum koji odgovara brojčaniku oduzimaju neke od retro vibracija prvog SeaQ-a i čine ga suvremenijim. Glashütte Original SeaQ 39,5 mm od crvenog zlata dostupan je sa sportskim crnim gumenim remenom ili sivim remenom od sintetičke tkanine, oboje s leptir preklopnom kopčom crvenog zlata. Sat je sada dostupan u svim Glashütte Original buticima i kod odabranih trgovaca diljem svijeta po cijeni od 23.000 EUR.

Facebook

Društvene mreže