Hamilton Khaki Field Mechanical Bronze – Za one koji znaju što se nosi

Tekst: Mladen Smrekar
Fotografije: Hamilton

Hamilton Khaki Field Mechanical Bronze alternativa je sveprisutnom čeliku jer bronca omogućava posjedovanje sata s karakterom

Kolekcija Khaki Field oduvijek je bila hvaljena kao sjajan sat za početnike koji pruža više no što se od njega ima pravo očekivati. Inspirirana je Hamiltonovim robusnim i pouzdanim satovima koje su američki i britanski vojnici zaduživali od četrdesetih godina 20. stoljeća.Bez obzira kupujete li prvi brončani sat, ili možda čak prvi sat uopće, ovo je model koji morate uvrstiti na listu.

Khaki Field Mechanical Bronze H69459530 Lifestyle 3 10998
Hamilton Khaki Field Mechanical Bronze

Hamilton Khaki Field Mechanical Bronze zadržava dimenzije svojih prethodnika od nehrđajućeg čelika – promjera 38 mm, debljine 9,5 mm i 47 mm preko zgloba. Kućište otporno na vodu od 50 metara namijenjeno je za svakodnevno nošenje. Ovaj je sat idealna pratnja za aktivnosti na otvorenom poput planinarenja, pa čak i za aktivnosti na površi vode. Brončana legura graciozno stari, a svaki primjerak priča neku svoju priču.

Khaki Field Mechanical Bronze H69459530 Lifestyle 1 10999
Brončana legura graciozno stari, a svaki primjerak priča neku svoju priču

Mat crni brojčanik vrlo je čitljiv, s kontrastnim bijelim arapskim brojevima i unutarnjom 24-satnom skalom za prikaz vremena. Kazaljke sata, minuta i okrugli završetak oblika lizalice na kazaljci sekundi presvučeni su SuperLuminovom, baš kao i trokutasti indeksi, a sve kao bi se dobilo na patini. Brončani sat uparen je sa smeđim kožnim remenom koji naglašava njegovu vojničku povijest. Kalibar H50 nudi 80 sati rezerve snage. Ručno navijanje zaslužno je za vitku liniju kućišta, a njegova duga rezerva snage osigurava da se sat mora navijati otprilike svaki treći dan.

Kategorije: Brandovi, Hamilton, Noviteti