Hublot Big Bang Unico 45 Sky Blue

Tekst: Josip Cerovec
Fotografije: Hublot

Big Bang Unico Sky Blue poziva vas na putovanje. Od Mykonosa do Ibize preko Saint-Tropeza, najpoželjnije su ljetne destinacije. Inspiriran njima dolazi novi keramički model u bojama ljeta

Vrijeme koje prolazi uz Big Bang Unico Sky Blue inspirirano je laganim i opuštenim ritmovima. Veliko kućište promjera 45 mm poziva na bijeg. Kombinacijom blijedoplave i bijele boje stiže se do prve inspiracije, najpoznatijeg Kikladskog otočja, gdje se plave vode Egejskog mora suprotstavljaju bjelini njegovih kuća ispranih vapnom pod vedrinom neba.

Hublot Big Bang Unico 45 Sky Blue 3 min
Hublot Big Bang Unico Sky Blue

Njegov opušteni stil, sportski remen od baršunaste tkanine s nebeskoplavom keramičkom kopčom putuje plavim vodama Sredozemlja i sidri se u zaljevu ispred Saint-Tropeza, gdje se plavetnilo vode i neba beskrajno ujedinjuju. Jedrilice potom dosežu do divljih uvala Bijelog otoka, gdje se noći stapaju s danima i gdje Big Bang Unico Sky Blue stavlja drugi remen, od nebeskoplave i bijele gume.

big bang sky blue 45 mm yellow ls portrait

Ispod minimalističkog izgleda, njegova blijedoplava boja ipak otkriva materijal čija je otpornost na habanje nesporna. Radi se o keramici s kojom Hublot zna raditi.  2019. su uspjeli kreirati keramiku u svijetlim bojama i patentirali svoje umijeće. Od tada su im dostupne gotovo sve boje iz Pantone palete. Big Bang Unico Sky Blue objedinjuje dvije osnove Hublota, Big Bang kolekciju i specifičan materijal koji su obilježili posljednjih 15 godina ove manufaktura.

Hublot Big Bang Unico 45 Sky Blue 3 min

Ovaj sat pogoni kućni kalibar MHUB1242 UNICO. Radi se o samonavijajućem  flyback kronografu koji kuca na frekvenciji od 4 Hz i ima rezervu snage od 72 sata. Vodonepropusnost mu iznosi 100 m, sasvim dovoljno za ljenčarenje u bazenu.

Hublot Big Bang Unico 45 Sky Blue 4 min

Hublot Big Bang Sky Blue dolazi u limitiranoj ediciji od 100 komada, a broj modela upisan je na poleđini sata uz vidljivi natpis “LIMITED EDITION”. Sve što vam još treba je 21.500 USD koliko iznosi cijena ovog ljetnog luksuznog modela.

Kategorije: Brandovi, Hublot, Noviteti