Hublot Big Bang Unico Summer – Za sjećanje na savršeno ljeto

Tekst: Mladen Smrekar
Fotografije: Hublot

Pogled na blještavilom ljetnog sunca okupano more, to je prizor koji bismo rado gledali svakog dana. Neprikosnoveni stručnjaci za tehnološku obradu materijala, urari iz Hublota ovjekovječili su ovaj prizor stvorivši Big Bang Unico Summer

Kućište od 42 mm izrađeno je od anodiziranog, satenski obrađenog i poliranog aluminija, modernog, laganog materijala. Ovaj tehnički podvig stvara jednoliku plavu boju, tirkiznu poput mora u pješčanoj uvali. Samo 200 primjeraka dostupno je putem Hublotove internetske trgovine i u mediteranskim buticima u Capriju, Forte dei Marmi, Mykonosu, Ibizi, Bodrumu, Saint-Tropezu i Monacu.

Big Bang Summer441 UB 5120 10

“Na putovanjima najviše volim povratke, pisao je Stendhal. Čaroliju putovanja koja nas transformira na bolje… Pa čak i ako se svakodnevni život zapravo nije promijenio po povratku, naše oči otvorene za druge horizonte dovoljne su da mu daju novu boju. Od svojih početaka, Hublot je usvojio pristup izradi satova usmjeren na budućnost, potaknuvši trendove kroz brojne patente koje je prijavio za svoje inovacije. Big Bang Unico Summer utjelovljuje ljepotu naših ljetnih iskustava. Željeli smo vam dati još jednu nijansu za ovu godinu kako bismo vam omogućili da proživite ove čarobne trenutke kad god poželite”, kaže Ricardo Guadalupe, izvršni direktor Hublota.

Big Bang Summer LIFESTYLE 1

Podsjećajući na blagdane iz snova, Big Bang Unico Summer odlikuje se jedinstvenom tirkizno plavom bojom koja svjetluca dok njegovi satenski i polirani dijelovi hvataju zrake svjetlosti. Anodizacija je korištena za bojanje kućišta i njegovih dijelova u ovu vrlo posebnu pastelnu nijansu. Ovaj postupak jamči izvanrednu dugotrajnost i štiti kućište od ogrebotina i udara.

Big Bang Summer441 UB 5120 7

Ovaj lagani sat promjera 42 mm dizajniran je tako da odgovara svakom zglobu. U njemu kuca UNICO kalibar HUB1280 s rezervom snage od 72 sata, oscilirajućom sekundnom spojkom, sustavom trenja s kronografom s podešavanjem kugličnih ležajeva i kotačićem koji se vidi kroz brojčanik.

Big Bang Summer441 UB 5120 2

Kazaljke svjetlucaju u luminiscentnoj bijeloj i tirkiznoj boji dok se kreću oko brojčanika u ritmu sati i minuta. Mehanizam je tanak, samo 6,75 mm, što omogućuje tanje kućište debelo samo 14,5 mm.

Big Bang Summer LIFESTYLE 4

Opremljen patentiranim izmjenjivim “One Click” sustavom za pričvršćivanje, Big Bang Unico Summer dolazi s dvije narukvice u istoj blistavoj boji i kopčama od tirkizno anodiziranog aluminija s Hublotovim logotipom, ugraviranim i lakiranim u briljantno bijeloj boji.

HUBLOT BIG BANG UNICO SUMMER

Referenca: 441.UB.5120.NR, ograničena na 200 primjeraka
Kućište: Satinirani i polirani tirkizni eloksirani aluminij; Promjer: 42 mm; Debljina: 14,50 mm; Otpornost na vodu: 10 ATM (100 m)
Pozadina kućišta: Satenski gravirani safirni kristal “LIMITED EDITION” sa satiniranim titanom, ugrađenim antireflektirajućim tretmanom
Bezel: Satinirani i polirani tirkizni eloksirani aluminij
Brojčanik: Matirani tirkizni kostur; Matirani tirkiz i luminiscentne bijele aplikacije
Mehanizam: Kalibar Hublot HUB1280 UNICO; samonamotavajući kronograf; Frekvencija: 4 Hz (28.800 Vib/h): Rezerva snage: 72 sata; Broj komponenti: 354; Rubini: 43
Cijena: 20.700 eura