HUBLOT CLASSIC FUSION CONCRETE JUNGLE NEW YORK

Tekst: Zoran Supina
Fotografije: Hublot

Hublot je predstavio posvetu američkom gradu koji nikad ne spava, New Yorku, model ograničene edicije Classic Fusion Concrete Jungle New York

Beton kao marljiv materijal vrijedan je pažnje zbog svoje čvrstoće i izdržljivosti. Kao grad izgrađen na tim temeljima, New York tako nije samo mjesto, već i simbol snage i elastičnosti. U toj betonskoj džungli smjestio se i najveći Hublot butik u SAD-u na prestižnoj adresi u Petoj Aveniji.

classic fusion concrete jungle new york 45 LF3 1
Hublot Classic Fusion Concrete Jungle New York Limited Edition

Za novi je model Hublot crpio inspiraciju iz užurbanih ulica, njihovog bujnog duha, briljantne energije i neograničenih mogućnosti potaknutih gradskom vječnom sposobnošću da izdrži, razvija se i nadvlada sve nedaće. Oslanjajući se na ove elemente, Hublot je stvorio avangardnu posvetu njujorškoj temeljnoj snazi.

Hublot Classic Fusion Concrete Jungle New York Watch 2

Classic Fusion Concrete Jungle New York još je jedna demonstracija Hublot filozofije spajanja nespojivog. Razvijen u robusnom materijalu, Classic Fusion ojačan je finim betonom sa sitnim detaljima koji dočaravaju rubove i strukturu grada. Prigušeni sivi tonovi nasuprot crnom remenu su suštinski New York sa svojom sposobnošću da bude istovremeno monokromatski i živahan, jednoličan i nekonvencionalan.

Hublot Classic Fusion Concrete Jungle New York Watch 4 1

Druga iteracija Hublotove “betonske džungle” ojačana je trajnijim betonskim materijalom, ostajući vjerna principu Art of Fusion za promicanje revolucionarnih inovacija. Betonski materijal sastoji se od 65-75% finog cementa, 25-30% epoksidne smole koja zamjenjuje vodu u standardnom betonu i 5-10% stakloplastike koja zamjenjuje čelik za armiranje betona.

Hublot Classic Fusion Concrete Jungle New York Watch 6

Hublotov dizajnerski tim iz Nyona usavršio je epoksidnu smolu anti-UV aditivom kako bi se spriječila promjena boje s vremenom, a primijenjen je i anti grafitni tretman na gotove dijelove kako bi spriječio da beton bude impregniran drugim onečišćenjima. Kućište i brojčanik oblikovani ovim poboljšanim betonom izdržat će tako test vremena neokrznuti.

Hublot Classic Fusion Concrete Jungle New York Watch 11

Betonsko kućište Classic Fusion Concrete Jungle New York modela skriva kućni mehanizam HUB1143 koji raspolaže s 42 sata rezerve snage. Kruna i potisnici su od crne keramike, a u tom je tonu i tekstilni remen kod kojeg su i prošivi crni. Ediciju će činiti ukupno 50 primjeraka koji će za početak biti dostupni isključivo u Hublot butiku na Petoj Aveniji. Cijena Hublot Classic Fusion Concrete Jungle New York modela iznosi 18.800 USD.

Hublot Classic Fusion Concrete Jungle New York Watch 7