IWC Portugieser Chronograph dobio čeličnu narukvicu

Tekst: Josip Cerovec
Fotografije: IWC

IWC Schaffhausen po prvi je put predstavio kultni Portugieser Chronograph na narukvici od nehrđajućeg čelika

I u Schaffhausenu su postali svjesni popularnosti sportskih kronografa na čeličnim narukvicama pa je na red došao i Portugieser Chronograph. Zahvaljujući ovoj novoj opciji narukvice, elegantan i sportski kronograf postaje još svestraniji i prikladniji za čitav novi niz avantura. Visokokvalitetna narukvica od nehrđajućeg čelika s preklopnom leptir kopčom također je dostupna kao dodatak za sve nove modele Portugieser kronografa.

iw371617 1 min
IWC Schaffhausen Portugieser Chronograph ref. IW371617

Portugieser Chronograph u ponudi je već više od dvadeset godina. Radi se o članu Portugieser obitelji kod kojeg su podbrojčanici smješteni na 12 i 6 sati. Ulazni je to model i jedan od najprodavanijih IWC satova. Čistunci su mu zamjerali donedavno ETA mehanizam, no i to se promijenilo. Nova narukvica je detaljno uređena i složena od elemenata koji su polirani i sa satenskim površinama. Zahvaljujući preklopnoj leptir kopči ergonomski leži na zapešću i pruža izvrsnu udobnost nošenja.

iw371617 6 min
Dvostruka leptir kopča, prektično i ergonomsko rješenje

„Nehrđajući čelik je robustan i praktičan za svakodnevnu upotrebu, ali također otporan na koroziju i na njega ne utječu vlaga, znoj i prskanja morske vode. S ovom novom opcijom narukvice, Portugieser Chronograph postaje odabrani sat za još više aktivnosti i avantura te izuzetno svestran pratitelj na zapešću. ”
Christoph Grainger-Herr, CEO, IWC Schaffhausen

iw371617 3 min
Plavi indeksi i kazaljke odlično su se uklopili na svijetlu podlogu brojčanika

Nova referenca s narukvicom od nehrđajućeg čelika (ref. IW371617) ima kućište od nehrđajućeg čelika, posrebreni brojčanik te plave kazaljke i indekse. Mehanizam je kalibar 69355, kućni IWC. Robustan i precizan kronografski mehanizam vidljiv je sa stražnje strane kroz safirno staklo. Učinkovit, dvosmjerni sustav navijanja stvara rezervu snage od 46 sati.

IWC Schaffhausen Portugieser Chronograph ref. IW371617
IWC Schaffhausen Portugieser Chronograph ref. IW371617 pokreće kalibar 69355, kućni osnovni kronograf

 

Samu čeličnu narukvicu moguće je naručiti i za postojeće Portugieser Chronograph modele na kožnim remenima. Nova izvedba IWC Schaffhausen Portugieser Chronograph ref. IW371617 stoji 9.200 CHF.