JAEGER-LECOULTRE MASTER ULTRA THIN KINGSMAN KNIFE LIMITED EDITION

Tekst: Zoran Supina
Fotografije: Jaeger-LeCoultre

Nova filmska zvijezda dolazi iz Jaeger-LeCoultrea. U posljednjem nastavku “The King’s Man” JLC je osigurao neo-retro elegantan sat, Master Ultra Thin Kingsman Knife Limited Edition glavnom glumcu, Ralph Fiennesu

Jaeger-LeCoultre je bez ikakve dvojbe ekspert za tanke i elegantne satove, a upravo takav bio je potreban produkcijskoj ekipi za novi nastavak Kingsman serijala. Za glavnu je ulogu odabran Ralph Fiennes, društvo mu radi Gemma Arterton s kojom se vraća 100 godina u povijest te istražuje početke Kingsman agencije. Film režira Matthew Vaughn, a premijera je najavljena za 18. rujan ove godine. No vratimo se mi satu…

Jaeger LeCoultre Knife pocket watch min
Kao inspiracija Master Ultra Thin Kingsman Knife Limited Edition satu poslužio je džepni sat naziva ‘Couteau’ iz 1907.

Ovaj novi model bit će ponuđen kao ključni dio The King’s Man ‘costume to collection’ koja uključuje i majice, odijela, cipele te sunčane naočale. Radi se o kolekciji niza dodataka koji su direktno nadahnuti ili korišteni u najnovijem filmu iz serije Kingsman. Kao inspiracija Master Ultra Thin Kingsman Knife Limited Edition satu poslužio je džepni sat naziva ‘Couteau’ (francuska riječ za nož) iz 1907.

Jaeger LeCoultre Master Ultra Thin Kingsman Knife Limited Edition MR PORTER 7 min
Kruna na 12 sati uklopljena u kožni remen i zaštićena trokutastim ringom

Profil kućišta je zaista poput noža. Reinterpretacija je to jedinstvenog dizajna gdje široka luneta tvori oštru formu od spoja sa safirnim staklom do ruba kućišta. Kruna je na uvrtanje te zaštićena trokutastim okvirom koji jasno podsjeća na džepni sat. Njena je pozicija na 12 sati te je uklopljena u elegantni smeđi kožni remen.

Jaeger LeCoultre Master Ultra Thin Kingsman Knife Limited Edition MR PORTER 4 min
Elegantan sat u zlatnom kućištu promjera 40 mm te debljine svega 4.25 mm

Brojčanik Master Ultra Thin Kingsman Knife sata odiše jednostavnošću. Minimalistički pristup vidljiv je i u funkcijama svedenim na sate i minute koje označavaju plave kazaljke od čelika. Kućište je stvarno tanko, svega 4.25 mm debljine, a promjer mu iznosi 40 mm. Izrađeno je od 18k roza zlata, a takav je i poklopac na kojem je ugraviran Kingsman logo te oznaka limitirane edicije “one of 100”.

Jaeger LeCoultre Master Ultra Thin Kingsman Knife Limited Edition MR PORTER 1 min
Silueta koja se doslovno stopi s rukom

Tanko kućište Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Kingsman Knife Limited Edition sata moguće je bilo izvesti zahvaljujući kućnom mehanizmu, kalibru 849. radi se o mehanizmu na ručno navijanje koji ima debljinu od svega 1.85 mm. Radi se o jednom od najtanjih mehanizama na tržištu. Jednostavan mehanizam ima 19 rubina i relativno kratku rezerve snage od 35 sati. Mehanizam je prošao rigorozni test 1000H Master Control što je i naznačeno na poleđini.

Jaeger LeCoultre Master Ultra Thin Kingsman Knife Limited Edition MR PORTER 2 min
Ultra tanki mehanički kalibar 849 broji svega 1.85 mm u debljinu te ima skromnih 35 sati rezerve snage

Ovaj Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Kingsman Knife Limited Edition vrlo je zanimljiv i atraktivan sat u sklopu Master Ultra Thin kolekcije. Izradit će ih se samo 100 komada po cijeni od 30.000 EUR što je dosta visok iznos uzme li se u obzir da je sat istog kalibra i zlatnog kućišta ovog proizvođaća donedavno koštao oko 15.000 EUR.

Jaeger LeCoultre Master Ultra Thin Kingsman Knife Limited Edition MR PORTER 5 min
Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Kingsman Knife Limited Edition, ref. 3402393

Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Kingsman Knife Limited Edition može se naručiti isključivo preko MR PORTER stranica od 20. srpnja do 6. rujna. Nakon toka, preostala količina ide u redovitu prodaju putem ovlaštenih zastupnika. S obzirom na ukupnu količinu ne sumnjamo u rasprodanost modela.

JAEGER-LECOULTRE MASTER ULTRA THIN KINGSMAN KNIFE LIMITED EDITION

Referenca: 3402393
Kućište: promjer 40 mm, debljina 4.25 mm – 18k roza zlato, polirano – kruna na 12 sati-staklo safirni kristal – vodonepropusnost 30 m
Brojčanik: zrnat sivo-bijeli brojčanik – ispisani crni indeksi – plave čelične kazaljke
Mehanizam: kalibar Jaeger-LeCoultre 849 – ultra tanak – ručno navijanje – 19 rubina – 3 Hz – 35 sati rezerve snage
Remen: smeđi krokodilski remen – klasična kopča 18k zlato
Dostupnost: Limitirana edicija od 100 komada
Cijena: 30.000 EUR