Keramika i safirno staklo za nove Prospex “King Samurai” modele

Tekst: Josip Cerovec
Fotografije: Seiko

Osnova Seiko Prospex ronilačkih satova poboljšana je u svakom detalju. Dva nova “King Samurai” modela spremna su za ljeto i more

Kada su vrhunski i pristupačni ronilački modeli u pitanju tada Seiko iskače među konkurencijom. Popularne kolekcije imaju i svoje nadimke među kolekcionarima, pa se iza nova dva modela referenci SRPE35K1 i SRPE37K1 kriju novi “Kraljevski samuraji”. Ako niste ljubitelj običnih aluminijskih luneta i mineralnog stakla ovo je dobra vijest za vas.

Seiko Prospex King Samurai SRPE35K1
Seiko Prospex King Samurai SRPE35K1

Novi modeli dobili su staklo od safirnog kristala i keramičku lunetu. Kvalitativno se radi o velikom skoku vidljivom na prvi pogled, no na sreću kada je cijena u pitanju tada se radi o razlici od okvirnih 100 eura. Kućište je čelično promjera 44 mm, vodonepropusnost do 200 m, a mehanizam automatski kalibar 4R35. Mehanizam kuca na 3 Hz te ima 40 sati rezerve snage. Detalj po kojima su prepoznatljivi je i povećalo ugrađeno u safirno staklo na 3 sata iznad prozora datuma.

Seiko Prospex King Samurai SRPE37K1
Seiko Prospex King Samurai SRPE37K1

Novi Prospex dolazi u dvije izvedbe: bijeli brojčanik sa silikonskim remenom SRPE37 te crni brojčanik i čelična narukvica SRPE35. Sam nadimak “Samurai” dobili su zbog oštrih kutnih formi kućišta koje su zadržane i na novim modelima. Krunica je na navijanje smještena na 3 sata i dobro zaštićena od udaraca. Brojčanik je teksturni s rešetkastim uzorkom u bijeloj i crnoj izvedbi dok je na keramičkoj luneti 60-minutna skala.

Seiko Prospex King Samurai SRPE35 SRPE37 Automatic Divers 200m 1
Seiko Prospex Automatic Diver’s 200m SRPE35K1 i SRPE37K1, poznatiji su kao “King Samurai”

Seiko je jednostavnim receptom ponovno osvojio ljubitelje satova. Zadržao je prepoznatljivu formu i dizajn, kvalitetan i pouzdan mehanizam te izradu i sve to začinio skupim detaljima poput safirnog stakla i keramike zadržavši pri tome oba sata u zoni vrlo dostupnih modela. Najavljene cijene će se kretati oko 625 USD za crni SRPE35K1 te 595 USD za bijeli SRPE37K1.

Detaljnije o Seiko modelima provjerite na Montre stranicama.

SEIKO PROSPEX AUTOMATIC DIVER'S 200 M KING SAMURAI SRPE35K1 & SRPE37K1

Kućište: promjer 44 mm, debljina 15 mm height – nehrđajući čelik, brušen i poliran – luneta sa 60-minutnom skalom, crna keramika – staklo safirni kristal s povećalom i antireflektirajućim premazom – krunica na navijanje – vodonepropusnost 200 m
Brojčanik: teksturni brojčanik s rešetkastim uzorkom, crni ili bijeli
Mehanizam: kalibar 4R35 – kućni – automatik – 24 rubina – 40 sati rezerve snage – 21.600 otkucaja/sat – sati, minute, sekunde, datum
Remen: nehrđajući čelik s tri linka, preklopna kopča, ronilački produžetak – silikonski remen s klasičnom kopčom
Reference: SRPE35K1 – crni brojčanik na čeličnoj narukvici (625 USD) te SRPE37K1 – bijeli brojčanik na silikonskom remenu (595 USD)

Kategorije: Brandovi, Noviteti, Seiko