LEBRU X SILBERSTEIN Dva nekonformistička umjetnika razigrane mašte

Philippe Lebru pokreće seriju dosad neviđenih suradnji i predstavlja sat KB2 koji je osmislio dizajner Alain Silberstein

Tekst: Mladen Smrekar Fotografije: DC-Agencies

Više od 30 godina Philippe Lebru i Alain Silberstein nezaobilazne su figure francuske škole izrade mehaničkih satova. Philippe, osnivač i direktor proizvodnje UTINAM Besançona, umjetnik je i višestruko nagrađivani izumitelj čija je subverzivna, neobuzdana kreativnost iznjedrila tri legendarna sata s njihalom: Hortence, Lala i Pop Up.

Kontwaz Bauhaus 2
Kontwaz Bauhaus 2

Kodni naziv KB2

Njih su dvojica sad udružili smage kako bi predstavili novi sat KB2, što je skraćenica od Kontwaz Bauhaus 2. Sat je proizveden u Besançonu, kraju toliko poznatom po urarima čija se baština od prošle godine nalaze pod zaštitom UNESCO-a.

KB2 teaser 2

Inspiriran kultnim Pop Upom, KB2 je opremljen poznatim Lebruovim UTINAM mehanizmom za koji je nagrađen Grand Prixom na pariškom natjecanju Lépine i Zlatnom medaljom na Međunarodnoj izložbi u Ženevi 2005. godine.

KB2 teaser

Predviđeno je da će se napraviti samo 88 satova koji će biti izloženi u u Ženevi, Taipeiju i Dubaiju.

AS photo RED 0920
Alaina se pamti kao jednog od pokretača nouvelle horlogerie iz osamdesetih i devedesetih. Modeli poput Krono Bauhausa i njegovih tourbillona na dobrom su glasu među znalcima i kolekcionarima

Facebook

Društvene mreže