Limitirana edicija iwc Portugiesera za obljetnicu laureus fondacije

Tekst: Igor Sertić
Fotografije: IWC Schaffhausen

Kao partner Laureus Sport for Good fondacije IWC je predstavio četrnaesto specijalno limitirano izdanje sata, ovaj puta Portugiesera, kronografa s jednim kontrolnim gumbom i ručnim navijanjem

IWC i Laureus partneri su od 2005. Fondacija je to koja uz pomoć legendarnih sportaša, svojih ambasadora te utjecajnih ljudi iz cijelog svijeta već dva desetljeća podupire brojne humanitarne sportske projekte. Trenutno ih je više od 200 diljem svijeta. Laureusovi sportski oskari svake godine na jednom mjestu okupe sportsku elitu, a ovogodišnji je slogan “Sport Unites Us”.

IWC Portugieser Hand Wound Monopusher Laureus FI min
IWC Schaffhausen Portugieser Hand-Wound Monopusher Edition “Laureus Sport for Good”, edicija od 500 komada

Portugieser Hand-Wound Monopusher Edition “Laureus Sport for Good”  (Ref. 515301) 14. je izdanje IWC sata posvećenog ovoj fundaciji. Radi se o limitiranoj ediciji od 500 komada, a po prvi je puta jedan Portugieser predstavljen u izvedbi kronografa s jednim gumbom za kontrolu. Kućište je čelično, a brojčanik sad već prepoznatljivo Laureus plavi. Mehanizam je kućni, IWC kalibar 59360, kronograf s ručnim navijanjem i osam dana rezerve snage. Upravljanje kronografom koje uključuje pokretanje, zaustavljanje i resetiranje vrši se preko jednog gumba integriranog u krunicu. Na poleđini sata je pobjednički dizajn IWC natječaja koji je ove godine osvojio petnaest godišnji Yi Xin.

iwc Portugieser Monopusher chronograph Laureus 3
Dizajn poleđine sata djelo je kineskog tinejđera Yi Xina sudionika specijalne olimpijade u Pekingu