Longines Skin Diver Watch

Tekst: Igor Sertić
Fotografije: Longines

Longines je oživio svoj prvi ronilački sat predstavljen 1959. Mješavina vjerno preslikanog retro dizajna i modernih komponenti današnjice

U svojih 185 godina postojanja Longines je izradio brojne modele koji su imali međunarodni uspjeh te afirmirali sam brand. U čast njima započelo se i s reizdanjima slavnih modela, a prvi u novoj/staroj kolekciji je Skin Diver Watch, nova reinkarnacija prvog Longinesovog ronilačkog sata.

Skin Diver Watch bio je predstavljen u vremenima kada su vodeni sportovi  jako dobijali na popularnosti, a pouzdan i elegantan u kratkom je roku postao omiljen među ronilačkim entuzijastima.

Kod njegovog se novog izdanja dizajnerski nije gotovo nimalo odstupilo od izvornika, pa će tako ljubitelji retro satova doći na svoje. Razlika je tek u tehničkim detaljima, jer su pri izradi sata korištene današnje moderne tehnologije i materijali, pa tako nasljednik legende sad ima safirno staklo, krunica je na odvijanje, a vodonepropusnost do 300 m.

Promjer čeličnog kućišta iznosi 42 mm, na poleđini je reljefni prikaz ronioca, a sat pogoni samonavijajući kalibar L888.2 te na tržište stiže s cijenom od 2,480 eura, koja je identična za sve opcije narukvica, a ponuđene su tri – gumena, kožna i Milanska (ruci vrlo prilagodljiva čelična narukvica ispletena u  milanskom stilu. od velikog broja sitnih karika).

 

Longines Skin Diver Watch

 

Reference: L2.822.4.56.2 (kožni remen), L2.822.4.56.6 (čelična narukvica) i L2.822.4.56.9 (gumeni remen),

Kalibar: mehanički samonavijajući L888.2 (ETA A31.L01)

Rezerva snage: 64 sati

Funkcije: sati, minute, sekunde

Kućište: okruglo, promjer 42 mm, nehrđajući čelik

Brojčanik: crni, 8 indikatora, 4 arapske brojke, premaz Super-LumiNova

Vodonepropusnost: 30 bar (300 m)

Narukvica: smeđi kožni remen, Milanska od nehrđajućeg čelika ili crni gumeni remen

Kategorije: Longines, Noviteti