Longines Spirit – Certificirani kronometar od titanija

Tekst: Josip Cerovec
Fotografije: Longines

Kolekcija Longines Spirit napravila je iskorak satovima izrađenim od titanija, odajući počast svijetu zrakoplovstva, odakle i vuče svoje podrijetlo. Kombinacija elegancije i suvremene tehnologije daje novim modelima izniman karakter

Titanij je lakši i izdržljiviji od čelika, a legura, titana, aluminija i vanadija, nazvana titanom 5. stupnja, najbolje pokazuje da čvrstoća nije samo pitanje težine. Tamnija od čelika i malo više mat, ona novim satovima daje moderan izgled. Estetski, nove modele Longines Spirit kolekcije prepoznat ćete po finoći izvedbe: od satenski poliranog kućišta i narukvice, preko brojčanika od pjeskarenog antracita do remena satenski crne boje.

L3.811.1.53.2SpiritTitaniumNylonBase min
Longines Spirit ref. L3.811.1.53.2

Longines Spirit sazdan je od kontrasta tamnih nijansi i suptilnog sjaja. Kazaljke, brojke, zvijezde i pjeskareni sat prigušili su odsjaje mekog zlata (1N) za savršenu ravnotežu boja i materijala – ravnotežu pojačanu nedostatkom datumskog prozora, što dodatno naglašava simetriju sata.

Longines Spirit ref. L3.811.1.53.2

Visoka preciznost osigurana je automatskim mehanizmom sa silikonskom oprugom, laganom, antimagnetnom, izdržljivom, nehrđajućom i otpornom na toplinsko širenje. Sve ove karakteristike omogućuju da se modeli u ovoj zbirci klasificiraju kao kronometri s certifikatom COSC-a, službenog švicarskog instituta za ispitivanje kronometara. Otud i pet zvjezdica na brojčaniku, koje su u povijesti Longinesa oduvijek bile sinonim za maksimalnu kvalitetu i pouzdanost. Jamstvo od 5 godina također dokazuje izniman karakter ove linije.

Longines Spirit ref. L3.811.1.53.2 back

Novi Longines Spirit opremljen je izmjenjivom narukvicom od titanija i najlonskim remenom po NATO-vim standardima, izrađen posebnom tehnikom tkanja koja ponavlja antracitnu i crnu boju brojčanika i nudi neusporedivu udobnost.

L3.810.1.53.6SOL
Longines Spirit ref. L3.810.1.53.6

Lakši od svojih čeličnih kolega, Longines Titan plijeni pažnju sportskom elegancijom. U mraku, njegove kazaljke i brojke sjaje poput zvjezdanog neba zahvaljujući izdašnom premazu “Blue Line” Super-Luminove.

L3.810.1.53.6DRback