Louis Erard Excellence Guilloché Main – Umjetničko djelo u 99 primjeraka

Tekst: Mladen Smrekar
Fotografije: Louis Erard

Novi nastavak u priči Louis Erarda proizvest će se samo u 99 primjeraka. Upoznajte Excellence Guilloché Main

Louis Erard nastavlja svoju umjetničku odiseju. Nakon limitiranog izdanja Excellence Émail Grand Feu, sad nam predstavljaju i Excellence Guilloché Main u samo 99 primjeraka. Svaki je brojčanik izrađen ručno, dio po dio, a posebna je pažnja posvećena detaljima, kao što je i red kod vrhunskih satova. Neobičan 3D uzorak brojčanika podsjeća na podove venecijanskih renesansnih palača.

Louis Erard Excellence Guilloche Main
Kućište promjera 42 milimetra moderno je i elegantno, a u njemu kucka automatski Sellita SW261-1

Brojčanici se izrađuju komad po komad ručnim guillochéom, jednom od najstarijih urarskih vještina. Potrebni su sati rada u Fehrovoj radionici u La Chaux-de-Fondsu da bi se giljoširao jedan brojčanik, na starom stroju kojim se koriste samo iskusni majstori. Učinak giljoširanja pojačan je crnim lakom i završnom oblogom od rodija koja mesingu daje srebrnu patinu.

Louis Erard Excellence Guilloche Main
Svaki se sat posebno giljošira u Fehrovoj radionici u La Chaux-de-Fondsu

U ovom modelu, ograničenom na 99 primjeraka, Louis Erard kombinira tradiciju i suvremenu izradu satova. Kućište promjera 42 milimetra moderno je i elegantno, izrađeno od sjajnog čelika i vodootporno do 50 metara dubine. U kućištu kucka automatski Sellita SW261-1, a sat na ruci stoji zahvaljujući remenu od crne teleće nubuk kože.

Louis Erard Excellence Guilloche Main
Kućište promjera 42 milimetra moderno je i elegantno, izrađeno od sjajnog čelika

Nevjerojatno, ali sve to košta manje od 4000 švicarskih franaka. Doista neobično s obzirom na vrstu završne obrade i razinu ekskluzivnosti. Ostatak Louis Erard kolekcije provjerite na Dicta stranicama.