LOUIS ERARD X ALAIN SILBERSTEIN EXCELLENCE REGULATEUR

Louis Erard u suradnji s Alainom Silbersteinom predstavio dvije izvedbe Excellence Regulatora u limitiranim edicijama

Tekst: Igor Sertić Fotografije: Louis Erard

Alain Silberstein, arhitekt i dizajner nije nepoznanica u svijetu satova. Osoba je to koja je 1999. otvorila vlastitu urarsku tvrtku otkačenih satova inspiriranih Bauhausom te pogonjenih provjerenim švicarskim mehanizmima. Nakon što je prije nekoliko godina zatvorio tvrtku u urarskom je svijetu ostvario suradnje s luksuznim brendovima poput MB&F te RJ-Romain Jerome. U nešto pristupačnije vode zaplovio je s Louisom Erardom gdje su predstavili model punog naziva Louis Erard x Alain Silberstein Excellence Regulator. Suradnja s Louis Erardom ne začuđuje jer je njegovo vođenje preuzeo talentirani Manuel Emch koji je pak surađivao s ovim dizajnerom u RJ-Romain Jeromeu.

Louis Erard Alain Silberstein Regulator 15
“Klasičnija” izvedba regulatora u svijetlom tonu i smeđim kožnim remenom

Partnerstvo je u trenu probudilo interes za Louis Erarad brendom koji je bio primoran povući potez poput ovog kako bi iskočio iz prosječnosti. Po prvi puta u svojoj 90 godišnjoj povijesti ovaj je brend dozvolio vanjskom dizajneru širom otvorene ruke, a samom Silbertsteinu je ovo prvi regulator koji je kreirao. Rezultat je odličan, dva regulatora, klasičniji čelični s bijelim licem te avangardniji crni s crnim licem, oba u limitiranom edicijama po 178 komada.

Louis Erard Alain Silberstein Regulator Watch 5
Bauhaus na Alain Silbersteinov način prepoznatljiv na prvu

Kao osnova nove kreacije Alaina Silbersteina poslužio je Louis Erardov Excellence Regulator kojeg smo do sada viđali u jednostavnim klasičnim izvedbama s rimskim brojkama. Dizajner poznat po igri geometrijskih oblika i jarkih boja transformirao je ovaj sat u nešto sasvim drugačije. Dva osnovna dizajna krase modele, crni ili mat srebrni, oba u osnovi identična, no razliku čine boje.

Louis Erard Alain Silberstein Regulator Watch 3
Sati na 12, sekunde na 6, a rezerva snage na 9 sati. Minutna plava kazaljka dominira brojčanikom

Uspješan facelift postojećih modela zadržao je klasičan raspored kod ovog regulatora, podbrojčanik sati na 12 sati, sekunde ispod njega te rezerva snage na 9 sati. Kako bi se ostalo u ekonomskoj klasi iskorišten je ETA mehanizam, Peseux 7001, pouzdan i robustan mehanizam s ručnim navijanjem. Promjer kućišta iznosi 40 mm, a visina mu je 9 mm te na ruci djeluje vrlo kompaktno.

louis erard alain silberstein

Očekivana cijena za čelični bijeli 2.800 eura, PVD crni 2.900 eura, oba u limitiranim edicijama od 178 komada. Video o ovom modelu pogledajte ovdje.

Louis Erard x Alain Silberstein Excellence Regulator

Mehanizam: ručno navijanje, regulator s rezervom snage, ETA Peseux 7001 s Louis Erard RE9 komplikacijom,  17 rubina, 21,600 otkucaja na sat (3Hz)

Rezerva snage: 42 sata
Côtes de Genève dekoracija, plavi vijci s Louis Erard gravurom

Funkcije: sati, minute, sekunde, rezerva snage

Kućište: nehrđajući čelik ili nehrđajući čelik + crni PVD, promjer 40 mm, 3 dijela, safirno staklo obostrano s antireflektirajućim premazom, vodonepropusnost do 50 m. Dekorirana pozadina s potpisom: Alain Silberstein X Louis Erard 1 of 178.

Brojčanik: Crni i bijeli, mat sivi kazaljke sati crvene, lakirane, sekunde žute ili plave, bijele ili sive kazaljke rezerve snage

Remen: kožni crni s crvenim koncem ili kožni smeđi s plavim koncem

Limitirana edicija: 178 komada

Facebook

Društvene mreže