Svijet luksuznih knjiga u butiku Mamić 1970

Tekst: Igor Sertić
Fotografije: Press

Atraktivne naslove renomiranih svjetskih izdavaća poput Assouline, Taschen i teNeues pronašli smo među najnovijim kolekcijama Rolex i Tudor satova i to u Zagrebu, u butiku Mamić 1970


Luksuzne knjige poznatih svjetskih izdavača poput Assouline, Artisan, Taschen i teNeues prepoznatljivi su dodatak stilski uređenim domovima. Prepune atraktivnih fotografija i jedinstvenih priča ove vrlo poželjne knjige daju poseban uvid u čaroban svijet prestižne mode, satova, automobila, arhitekture i putovanja. Uvode vas u svijet lijepih stvari kojem ćete se iznova rado vraćati listanjem u trenucima opuštanja i maštanja. Rolex, Dior, Porsche, Louis Vuitton, Ibiza, Mykonos, samo su neki od naslova u ponudi.

Yves Saint Laurent Catwalk By Suzy Menkes Olivier Flaviano Mamic 1970

THE WATCH BOOK: ROLEX, Gisbert L. Brunner

Prije gotovo jednog stoljeća, Hans Wilsdorf stvorio je najprecizniji i najpouzdaniji ručni sat na svijetu. Zahvaljujući beskompromisnim zahtjevima, danas tvrtka Rolex i dalje proizvodi satove koji su preteča tehnologije i nastavlja ih poboljšavati. Ova knjiga posvećena je nevjerojatnoj tradiciji tvrtke, ali i posvećuje prostor i sadašnjosti. Izrađeni in-house prema preciznim specifikacijama, opus Rolex satova spaja najbolje od sofisticiranog luksuza s najnaprednijom preciznošću. Ova knjiga nije službena knjiga tvrtke Rolex već je vlasništvo nezavisnog izdavača i autora.

rolex book
Izdavač: teNeues, stranica 256, format 320 x 250 mm, cijena 610,00 kn

A MAN AND HIS WATCH, Matt Hranek

Razgovarajući s osobama različitih karijera i različitih urarskih interesa, autor je predstavio nevjerojatne priče o muškarcima i njihovim satovima. Ono što spaja sve ove muškarce je što sat koji svakodnevno stavljaju na svoje zapešće nosi neizmjerno osobno značenje i predstavlja mali totem onoga što jesu, gdje su bili i gdje žele biti. Ova luksuzna knjiga privlačan je podsjetnik da su na kraju dana priče koje prožimaju naše satove ono što im daje značenje daleko iznad zupčanika koji ih pokreću.

a man and his watch
Izdavač: Artisan, stranica 216, format 285 x 184 mm, cijena 410,00 kn

CLASSIC CARS REVIEW, Michael Brunnbauer

U raskošnoj luksuznoj knjizi, Classic Cars Review slavi fenomen klasičnih automobila predstavljajući najljepša, najuzbudljivija i najekskluzivnija vintage vozila, do sada vidljiva samo u muzejima ili iza zaključanih vrata privatnih kolekcija. Riječ je o Concours d’Élégance u obliku knjige, koji prikazuje ikone poput Mercedes-Benz 300 SL Gullwing, Aston Martin DB5 i Maserati Sebring, kao i mnoštvo izvanrednih automobila s izvanrednom povijesti – bilo da su u vlasništvu poznatih ličnosti ili bilježe izvanredne uspjehe na trkalištu. Mnogi od ovih automobila proizvedeni su u minimalnim serijama ili su jedan od rijetkih preživjelih modela. Osim samih vozila, ova must-have knjiga o klasičnim automobilima također prikazuje institucije i ključne osobe koji stoje iza ekskluzivne scene vintage automobila.

classic cars review
Izdavač: teNeues, stranica 300, format 330 x 250 mm, cijena 1.030,00 kn

GOLF: THE ULTIMATE BOOK, Stefan Maiwald, Peter Feierabend

Golf: The Ultimate Book predstavlja najekskluzivnije, najsofisticiranije i najspektakularnije golf rezorte na svijetu. To su golferske destinacije za odmor koje očaravaju svojim sofisticiranim okruženjem i šarmantnim krajolicima – radilo se o alpskim planinama ili tropskim pješčanim plažama – ali i prekrasnim sobama, izvanrednoj hrani i sadržajnim wellness ponudama. Unutar ovog savršenog poklona za golfere, svaki prestižan golf rezort predstavljen je kroz stručnu recenziju, pokrivajući prednosti na i izvan igrališta i zelenila. Poglavlja o rezortima su prošarani pozadinskim informacijama i zabavnim anegdotama, dočaravajući povijest i suvremeni svijet golfa. Kao što svi dobri golferi znaju, ovo je više od bavljenja sporta, ovo je životni stil.

imgonline com ua twotoone VT4FTN0SdzKR min
Izdavač: teNeues, stranica 256, format 330 x 250 mm, cijena 520,00 kn

THE PORSCHE 911 BOOK, René Staud

Fotograf automobila René Staud prikazuje najvažnije modele obitelji Porsche 911. Predstavljanje automobila Porsche 901, 1963., označilo je prekretnicu u automobilskoj industriji. Iako je ime moralo biti promijenjeno budući da je Peugeot patentirao 0 u sredini naziva automobila, 911 nije dopustio da mu išta stane na put kako bi postao kultnim sportskim autom.

porsche 911 book
Izdavač: teNeues, stranica 336, format 370 x 290 mm, cijena 830,00 kn

IBIZA BOHEMIA, Maya Boyd, Renu Kashyap

Od bučnog noćnog života do mirnih joga odmarališta, hippie-chic atmosfera je obilježje Ibize. Ova najzanimljivija mediteranska vruća destinacija desetljećima je služila kao bijeg umjetnicima, kreativcima i glazbenicima. To je mjesto za ponovno otkrivanje sebe, koračanje tankom granicom između civilizacije i divljine, i otkrivanje blaženstva. Ibiza Bohemia istražuje slikovite otočke balearske litice, njegovu legendarnu postavu likova i arhetipske interijere koji definiraju njegov prepoznatljiv stil.

ibiza bohemia
Izdavač: Assouline, stranica 384, format 330 x 250 mm, cijena 830,00 kn

CAPRI DOLCE VITA, Cesare M. Cunaccia

Mediteransko otočko mjesto za odmor živi između naslovnica ove sunčane, živo obojene luksuzne knjige. Isplanirajte odmor na Capriju ili se prepustite sanjarenjima o bijegu na more dok pregledavate prekrasne fotografije, koje su nadopunjene istraživanjem drevne povijesti odmarališta i fascinantnim citatima kulturnih uglednika. Izuzetno vibrantne slike vode vas do netaknutih plaža, tirkizne vode i luksuznih rezorta Capri.

capri dolce vita
Izdavač: Assouline, stranica 272, format 330 x 250 mm, cijena 830,00 kn

Kompletnu ponudu naslova provjerite na stranicama Mamic1970.