Luksuzno i dostupno: Frederique Constant Classics

Tekst: Mladen Smrekar
Fotografije: Frederique Constant/Eric Rossier

Nova kultna kolekcija potvrđuje svoj bezvremenski šarm modernijim dizajnom. Meke linije i uravnoteženi oblici, umjerenost i precizna mehanika; kolekcija Classics sažima duh Frederiquea Constanta

Velika kolekcija pod imenom Classics. Bez obzira jesu li u elipsasti, okrugli ili pravokutni, Classics satovi dijele neka uobičajena obilježja. Posebno sklonost rimskim brojevima, eleganciji i giljoš brojčanicima koji otkrivaju komplikacije: od datuma, dana, mjeseca i kronografa, do mjesečevih faza i tjedna.

Frederique Constant FC 303NN5B6 Detail 1 Photo©Eric Rossier SD min
Frederique Constant Classics Index Automatic, ref. FC 303NN5B6

Ove godine Frederique Constant na pozornicu vraća tri varijacije svojih Classics satova: Classics Index Automatic, Classics Quartz GMT i Classics Quartz. Time se ova kolekcija proširila na ukupno 11 novih verzija.

Frederique Constant FC 303NN5B6 Detail 3 Photo©Eric Rossier SD min
Frederique Constant Classics Index Automatic, ref. FC 303NN5B6

Classics Index Automatic: moderan i uglađen

Pet novih modela nudi neke novosti. Dvodijelni giljoš brojčanici zamijenjeni su običnim mat plavim, bijelim ili crnim. Rimski brojevi ustupili su mjesto modernijim oznakama, ukošenima i obojenima luminiscentnim materijalom, a kazaljke u obliku mača sužene su i vitkije.

Frederique Constant Classics Index Automatic
Frederique Constant Classics Index Automatic

Čelik krasi četiri kućišta promjera 40 mm, a peti je pozlaćen s kazaljkama od plavog čelika. Svaka varijacija pokreće se automatskim kalibrom FC-303, nudeći rezervu snage od 38 sati, a na ruci ih drži remen od nubuka u smeđoj, crnoj ili plavoj boji. Izuzetak je jedino model od “punog čelika” koji ima plavi brojčanik i odgovarajuću čeličnu narukvicu.

Front FC 303NV5B4 Web min
Frederique Constant Classics Index Automatic, ref. FC 303NV5B4

Zahvaljujući vrlo konkurentnim cijenama, to su najpristupačniji mehanički satovi tvrtke Frederique Constant, zajedno s autentičnim automatskim Swiss Made mehanizmima.

Classics Quartz GMT: putnik na daljinu

Prilikom redizajna ove serije, Frederique Constant dao je prioritet potrebama čestih putnika i stvorio funkcionalne, lako čitljive satova prilagođenih vremenu i interkontinentalnim putovanjima.

Frederique Constant FC 252NS5B6 PR min
Frederique Constant Classics Quartz GMT, ref. FC 252NS5B6

Tri nova modela stvorena su da se dobro snalaze u zračnim lukama širom svijeta. Svi dijele čelično kućište od 40 mm, brojčanik čistih radijalnih linija i kvarcni mehanizam koji pokreće tri kazaljke za sate, minute i središnju drugu vremensku zonu. Svjetleće kazaljke nadopunjuju se središnjim GMT pokazivačem s crvenom strelicom, koji prikazuje drugu vremensku zonu, bilo gdje u svijetu i bez rizika od zabune je li negdje sada dan ili noć.

Frederique Constant FC 252DGS5B6B Detail 2 Photo©Eric Rossier SD min
Frederique Constant Classics Quartz GMT, ref. FC 252DGS5B6B

Sve se postavke mogu prilagoditi pomoću jedne krunice. Drugu vremensku zonu možete podesiti okretanjem krune u jednom smjeru; okretanjem u drugom podešava se datum. Jednostavno i intuitivno!

Front FC 252SS5B6 Web min
Frederique Constant Classics Quartz GMT, ref. FC 252SS5B6

Prvi model, sa sivim brojčanikom i smeđom naramenicom od teleće nabuk kože, slijedi vrlo moderan drugi model s plavim brojčanikom i plavim remenom, upotpunjen trećom sportskijom varijantom, zajedno s crnim brojčanikom na čeličnoj narukvici.

Classics Quartz: bit vremena

Sa svoja tri nova modela “Classics Quartz”, Frederique Constant potvrđuje svoju viziju bezvremenskih, pristupačnih i lijepih satova. Unutar čeličnog kućišta od 40 mm u kojem se nalazi posrebreni brojčanik u plavoj ili crnoj boji, pozornost se usmjerava na bit mjerenja vremena: dvije kazaljke za sate i minute, zajedno s datumskim prozorom.

Frederique Constant FC 220SS5B6 Detail 1 Photo©Eric Rossier SD min
Frederique Constant Classics Quartz, ref. FC 220SS5B6

U nedostatku sekundnih kazaljki, ništa ne može estetski razlikovati ovaj Classics Quartz od mehaničkog sata. Visoka razina završne obrade vidi se na svakom detalju: od brojčanika, kućišta i oznaka sata do nabuk kožne trake ili čelične narukvice s tri karike.

Front FC 220NS5B6B Web min
Frederique Constant Classics Quartz, ref. FC 220NS5B6B

Kompletnu ponudu Frederique Constant satova provjerite na Dicta stranicama.