Maslinasto zeleni Jaeger-LeCoultre Polaris Date

Nakon plave stiže nam maslinasto zelena izvedenica ronilačkog modela Jaeger-LeCoultrea, Polaris Date

Tekst: Zoran Supina Fotografije: Jaeger-LeCoultre

Dobro znani pomorski sportski sat, Polaris Date, kojeg smo do sada poznavali u plavoj boji popustio je trendovima te u novoj izvedbi dobiva zemljanu nijansu zelene, nama najbliže boji masline. Kao i kod njegovog sestrinskog modela, kućište je od nehrđajućeg čelika te ima dodatnu krunicu za podešavanje rotirajuće unutarnje lunete. Unutar sata je precizna i robusna mehanika koja se može vidjeti kroz stražnju stranu kućišta. Polaris Date dolazi na izmjenjivom zelenom gumenom remenu sa sklopivom kopčom.

2022 jaeger lecoultre polarisdate close up 16 91
Jaeger-LeCoultre Polaris Date Olive Green

Kućište od nehrđajućeg čelika Jaeger-LeCoultre Polaris Date u maslinasto zelenoj boji ostaje vjerno arhetipu. Ima promjer 42 mm i debljinu 13,92 mm. Sportsko je i elegantno sa satenskim površinama, ali s uglađenom, uskom lunetom. Krajevi lugova su uglasti i naglašavaju pragmatičan izgled sportskog sata. Posebnosti sata doprinose dvije krune na desnom boku kućišta. Gornja je odgovorna za pomicanje vremenske skale zarona s unutarnje strane, a donja kruna služi za podešavanje sati, minuta i datuma. Obje krune nose Jaeger-LeCoultre logotip.

2022 jaeger lecoultre polarisdate wristshot 16 95
Boji vanilije prisutna je na indeksima i kazaljkama, a identičan je i Super-LumiNova premaz pa sve ima vrlo vintage štih

Stražnja strana kućišta od safirnog kristala omogućava pogled na unutarnju mehaniku. Proizvođač navodi vodootpornost do 200 metara. Gradijent maslinasto zelene boje iz središta koje djeluje zadimljeno prema vanjskim rubovima prelaze u crnu. Zeleni tonovi usklađeni su s indeksima i brojevima u boji vanilije, koji uključuju vintage dizajnerske karakteristike, a u boji vanilije su i Super-LumiNova premazi kazaljki.

2022 jaeger lecoultre polarisdate savoir faire 16 92
Izvedba i pouzdanost mehanizma testirani su u seriji testova ukupnog trajanja od 1000 sati

Narančasta boja na vrhu kazaljke sekundi i na četvrtastim oznakama rotirajuće unutarnje lunete pruža sportski kontrast. Trokut koji označava ishodište također je narančast. Posljednje, ali ne manje važno, tu je izrezan prozorčić za datum na 3 sata, koji se integrira u brojčanik sa zaobljenim rubovima. Kućni kalibar 899AB nudi automatsko navijanje te rezervu snage od 70 sati. Radi na frekvenciji od 4 Hz. Izvedba i pouzdanost mehanizma testirani su u seriji testova ukupnog trajanja od 1000 sati (1,000 Hours Control Test)!

2022 jaeger lecoultre polarisdate savoir faire 16 91
Kućni kalibar 899AB nudi automatsko navijanje te rezervu snage od 70 sati

Jaeger-LeCoultre Polaris Date Olive Green dolazi na zelenom gumenom remenu koji ima sklopivu kopču. Alternativno, može se zamijeniti za drugi remen pomoću sustava za brzu izmjenu. Ova nova verzija Polarisa sada je dostupna po cijeni od 9.800 eura.

2022 jaeger lecoultre polarisdate close up 16 94

Facebook

Društvene mreže