MIDO COMMANDER GRADIENT

Uz Commander Gradient Mido pokazuje mehanizam sata ispod gradijentnog brojčanika koji se mijenja iz zadimljenog u prozirni

Tekst: Josip Cerovac Fotografije: Mido

Vidljivi zupčanici odaju počast Calibru 80, koji nudi mehanizam sljedeće generacije i rezervu snage do 80 sati. Commander Gradient je u potpunosti izrađen od čelika. Njegov zanimljiv plavi brojčanik boje trapera nudi jedinstvenu estetiku, u hladnom kontrastu s toplinom mehanizma u pokretu. Najnoviji model iz ove kultne kolekcije nastavlja iznenađivati mladenačkom verzijom koja će se isticati na zapešću.

Mido Commander Gradient Caliber 80 denim blue dial M021.407.11.411.01 9
Mido Commander Gradient Caliber 80, referenca M021.407.11.411.01

Prepoznatljive linije kolekcije Mido Commander odaju počast neponovljivoj silueti Eiffelovog tornja. Sa satenskim kućištem istaknutim vitkim okvirom, njegov okrugli oblik odjekuje lukovima spomenika, dok pravokutni indeksi i kazaljke s poliranim metalnim indeksima podsjećaju na željeznu rešetku tornja. Ova bezvremenska estetika izdržala je test vremena više od pet desetljeća, jer Mido kontinuirano proizvodi kolekciju od 1959. Baš kao i slavni pariški toranj, Commander je prava ikona: simbol švicarske tradicije i znanja.

Mido Commander Gradient Caliber 80 denim blue dial M021.407.11.411.01 6
Mido Commander odaju počast neponovljivoj silueti Eiffelovog tornja

Klasični know-how poprima ultra-suvremeni izgled s prozirnim brojčanikom Commander Gradienta koji uranja oko u mehaniku izrade satova. Ukrašen originalnim efektom zadimljenog gradijenta, brojčanik postaje sve neprozirniji oko rubova, dok se datum na 3 sata savršeno ističe na bijeloj pozadini.

Mido Commander Gradient Caliber 80 denim blue dial M021.407.11.411.01 10
Mehanizam se može vidjeti s obje strane, a nakon što je potpuno navijen pruža rezervu snage do 80 sati

Polirani indeksi sati i dijamantno izrezane kazaljke sati i minuta jasno su vidljive, čak i noću, zahvaljujući bijelom Super-LumiNova premazu. Kazaljka za sekunde obložena je istom bijelom bojom i odmah se ističe na zadimljenoj pozadini brojčanika. Fasetirani i kupolasti safirni kristal dodatno poboljšava čitljivost zaslona.

Mido Commander Gradient Caliber 80 denim blue dial M021.407.11.411.01 7
Iznenađujući Commander Gradient otkriva svoju urarsku umjetnost kroz tajanstveni izgled kao nitko drugi

Mido je izradio Commander Gradient u potpunosti u čeliku: polirani okvir, 40 mm satensko kućište i satenski obrađen metalni remen s sklopivom kopčom. Sa stražnjom stranom kućišta, Commander Gradient nudi vodootpornost do 50 m. Mehanizam se može vidjeti s obje strane, a nakon što je potpuno navijen, ovaj mehanizam pruža rezervu snage do 80 sati.

Facebook

Društvene mreže