MIDO MULTIFORT PATRIMONY CHRONOGRAPH – Novo ruho kultnog kronografa

Tekst: Josip Cerovac
Fotografije: Mido

Mido predstavlja kronograf Multifort Patrimony čiji je retro izgled zasnovan na najboljoj modernoj mehaničkoj tehnologiji

U znak poštovanja prema finom urarstvu, estetika ovog sata reinterpretira jedan od najstarijih i najpoznatijih modela kronografa: Multifort Multichrono iz 1937. godine. Ovaj sat kombinira PVD ružičasto-zlatne boje na kućištu s duboko plavom bojom na brojčaniku smještenog ispod stakla od safirnog kristala.  Tahimetarska skala i velike tipke pozivaju vas postanete gospodar vremena. A u središtu kronografa, kalibar 60 nudi rezervu snage do 60 sati.

M040 427 36 042 00PR1

Inspiracija u mostu

Mido inspiraciju za kolekciju Multifort crpi iz arhitekture poznatog lučkog mosta u Sydneyu. Multifort i Harbour Bridge zapravo su suvremenici, jer su oboje stvoreni 1930-ih. Nudeći savršenu kombinaciju stila i supstancije, funkcije i estetike, Mido slavi ovaj ultra otporni, postojani spomenik svojim prepoznatljivim dizajnerskim značajkama.

M040 427 36 042 00PR2

Karakteristični Côtes de Genève, ugravirane ukrasne paralelne linije u obliku valova na brojčaniku Multiforta podsjećaju na kablove ovjesa na mostu. Ali robusnost i iznimna dugovječnost ove kolekcije, koja se proizvodi od 1934. godine, također definiraju Multifort kao kreaciju koja je izdržala test vremena.

Simple three in a row 5

Elegancija prošlosti …

U tamnoplavoj boji pojačanoj PVD-om u boji ružičastog zlata, Multifort Patrimony Chronograph usvaja nostalgičnu i visoko funkcionalnu estetiku, baš poput starih horoloških instrumenata. Model nizom detalja vraća u prošlost, od “staklene kutije” do brojčanika i retro oblikovanih kazaljki u istoj nijansi ružičastog zlata kao i kućište.

M040 427 36 042 00PR3 1

Zahvaljujući PVD-obradi ružičasto-zlatne boje, kućište kronografa od nehrđajućeg čelika suptilno izmjenjuje polirane i satenski obrađene površine. Tipke u obliku gljive dodaju dodatni šarm.

… s mehanizmom sadašnjosti

Multifort Patrimony Chronograph pokreće Calibre 60. Prozirna stražnja strana kućišta otkriva uvid u njegove plave vijke i Côtes de Genève te kompanijski logo. Ovaj sat nudi izvrsnu rezervu snage do 60 sati.

M040 427 36 042 00back

Elegantan i svestran, otporan je na vodu do pritiska od 5 bara, odnosno 50 metara dubine. Remen od kravlje kože koja imitira krokodilsku dolazi s poliranom kopčom pojačanom ružičasto-zlatnim PVD-om. Starinski logotip na kopči i brojčaniku odaje počast povijesnim satovima ugledne marke.

M040 427 36 042 00side

MIDO MULTIFORT PATRIMONY CHRONOGRAPH

Mehanizam: automatski kalibar 60 (ETA A05.H31 baza), promjer 30 mm, debljina 7,90 mm, 27 dragulja, 28.800 vph. Funkcije HMsD + kronograf. Prilagođen na 3 različita položaja za visoku preciznost. Rezerva snage do 60 sati. Kućište od nehrđajućeg čelika poliranog i satenski obrađenog PVD-om od ružičastog zlata; promjer 42 mm, safirni kristal, vodootporan do tlak od 5 bara. Remen od smeđe kravlje kože koja oponaša krokodilsku; kopča od sjajnog nehrđajućeg čelika s PVD obradom u ružičasto-zlatnoj boji. Kazaljke: dijamantne kazaljke sata i minuta s bijelim Super-LumiNova premazom.

Kategorije: Brandovi, Mido, Noviteti