Mido Ocean Star GMT

Tekst: Mladen Smrekar
Fotografije: Mido

Švicarski Mido obogatio je svoju Ocean Star kolekciju satovima opremljenim izuzetno praktičnom GMT funkcijom

Ima tome stotinjak godina otkako je švicarski Mido, jedan od malobrojnih certificiranih proizvođača kronometara, predstavio emajlirane ženske satove u art deco stilu i modele u obliku rešetki hladnjaka ondašnjih prestižnih automobilskih marki, od Bugattija do Hispano-Suize. Osmislili su poslije i “Aquaduru”, sustav koji sprečava ulazak vode i prašine kroz krunu, izradili Multifort, robusni, automatski antimagnetik otporan na vodu i udarce, satove stavljali u monokok kućišta od jednog komada.

M026 629 11 051 01PR3 min
Novi Ocean Star GMT jednostavan je za upotrebu, a omogućava putnicima da se kreću između bilo koje dvije vremenske zone

Švicarski Mido obogatio je svoju Ocean Star kolekciju satovima opremljenim izuzetno praktičnom GMT funkcijom. To znači da ovi satovi jasno prikazuju vrijeme u dvije različite vremenske zone. Na stražnjoj strani sata, naoružanog Calibre 80 i rezervom snage do 80 sati, Mido je ugravirao oznake vremenskih zona i imena najvažnijih gradova u svakoj od njih.

M026 629 11 051 01PR4 min

To što su Midovi novi satovi opremljeni praktičnom GMT funkcijom, ne znači da je Ocean Star izgubio nešto od svoje osnovne funkcionalnosti. Njegova 60-minutna luneta za ronjenje nije žrtvovana niti je iskorištena za 24-satnu GMT funkciju. Jednosmjerno rotirajuća keramička luneta omogućuje praćenje vremena provedenog pod vodom te je otporna na ogrebotine i habanje.

M026 629 11 051 01PR1 min
Spreman je za svaku ekspediciju i može se nositi svaki dan ili preko ronilačkog odijela

Mido istovremeno predstavlja tri modela Ocean Star GMT kolekcije: čelični s plavim brojčanikom i keramičkom lunetom na tekstilnom remenu; čelični s crnom keramičkom lunetom na čeličnom remenu te dvobojnu verziju u čeliku s PVD premazom od ružičastog zlata i crnom keramičkom lunetom na dvobojnom metalnom remenu.

Kategorije: Brandovi, Mido, Noviteti
Oznake: , ,