Nove boje i izdanje s malom sekundarkom za Citizenov hit Tsuyosa Automatic

Japanski urarski div proširio je svoju hit-kolekciju pristupačnog automatika četirima novim bojama i izdanjem s malom sekundarkom, a i dalje nije skuplji od 299, odnosno 399 eura

Tekst: Hrvoje Đerić Fotografije: Citizen

Samo dvije godine trebalo je Citizenovoj kolekciji Tsuyosa Automatic (NJ015), koja je na tržištu naslijedila popularni NH299, da postane hit u cijelom svijetu. Razlog? Izvrsna vrijendost za novac u sve traženijem razredu sportsko-chic satova – vrhunska kvaliteta izrade, solidan automatski mehanizam, za nošenje ugodne proporcije i cool izgled. Sve za 299 eura.

Japanski proizvođač u travnju je na sajmu Inhorgenta 2024 u Munchenu otišao korak dalje i ponudio četiri nove boje, odnosno završne obrade brojčanika, ali i izdanje s malom sekundarkom Small Second. Tsuyose s vertikalno brušenim brojčanikom boje lososa i maskirnim brojčanikom te bez povećala iznad prozorčića s datumom rezervirane su pritom isključivo za tržište Europske unije, dok će se s narančastim i tzv. sunburst brojčanikom boje pijeska te zlatnim kazaljkama prodavati u cijelom svijetu.

Sve ostalo isto je kao i na ostalim satovima kolekcije Tsuyosa, od krune na četiri sata, safirnog stakla i prozirnog kućišta, preko trodjelne narukvice i kućišta od nehrđajućeg čelika (11,7 milimetara debljine i promjera 40 milimetara) do pouzdanog kalibra 8210. Čak je i cijena nepromijenjena (299 eura).

Istodobno s novim bojama, pojavilo se i izdanje s malim pokazivačem sekundi – Tsuyosa Small Second Automatic. Istih je proporcija (11,7 mm debljine i promjera 40 mm), ali s minijaturnim pokazivačem sekundi na šest sati, narukvicom sa širim središnjim dijelom i giljoširanim brojčanikom nadahnutim erom Art Deco, koji skriva poznati mehanizam – kalibar 8322 s rezervom snage od čak 60 sati.

Isporučuje se u sivoj, plavoj i zlatnoj boji na kožnom ili remenu od nehrđajućeg čelika, a stoji 399 eura. Kompletnu Citizen ponudu provjerite na Dicta stranicama.

Kategorije: Noviteti

Facebook

Društvene mreže