Novi Breitling Navitimer B03 Chronograph Rattrapante 45

Stara škola Breitling satova, novi model u Navitimer kolekciji, B03 Chronograph Rattrapante 45. Još jedna potvrda da Breitling satovi imaju spremnost i za složene komplikacije

Tekst: Igor Sertić Fotografije: Breitling

Prošlo je već više od 85 godina otkako je Breitling predstavio svoj prvi moderni kronografski sat. Model Navitimer B03 Chronograph Rattrapante 45 opremljen je kućnim Calibre B03 mehanizmom smještenim u luksuzno kućište od 18 k crvenog zlata. Njegova inovativna konstrukcija osigurava maksimalnu preciznost, čvrstinu i pouzdanost.

03 navitimer b03 chronograph rattrapante 45
Breitling Navitimer B03 Chronograph Rattrapante 45, vrhunska komplikacija i zlatno kućište

Rattrapante je jedna od najsofisticiranijih urarskih komplikacija. Pojednostavljeno, dvije središnje postavljene kazaljke kronografa istovremeno mjere dva odvojena vremena. Uz to još je nekoliko detalja koji krase ovaj model. Navitimer B03 Chronograph Rattrapante 45 impresivna je pojava. Kućište je promjera 45 mm, zlatno, a lice sata Stratos sivo. Kazaljke su presvučene Super­LumiNova premazom koji jamči preglednost u svim uvjetima. Luneta je rotirajuća s kružnim rulerom koji je desetljećima karakterističan za Breitling modele. Pravi mali digitron kojim se koriste piloti.

02 navitimer b03 chronograph rattrapante 45 1
Navitimer B03 Chronograph Rattrapante 45

Navitimer B03 Chronograph Rattrapante 45 ima još jedan detalj koji će veseliti kolekcionare. Obično je simbol stiliziranog slova “B” sa sidrom na dnu kazaljke, no u ovom je slučaju slovo “B” na jednoj kazaljci sekundi, a sidro je smješteno na split-sekundarci. Logo se kompletan formira kada su obje kazaljke u početnom preklopljenom položaju. Breitlingov kućni mehanizam Caliber B03 je COSC ­certificirani kronograf vidljiv kroz safirno staklo stražnje strane kućišta. Rezerva snage iznosi 70 sati, a garancija na sat traje pet godina. Remen je kožni prošiven bijelim koncem.

Facebook

Društvene mreže