Novi Garmin MARQ Captain: American Magic Edition

Garminova perjanica pametnih satova, MARQ kolekcija, bogatija je za još jednu izvedbu. Novi model nastao je u suradnji s American Magic jedriličarskom trkaćom ekipom

Tekst: Igor Sertić Fotografije: Garmin

MARQ kolekcija predstavljena je još prošle godine čemu smo i sami svjedočili u Barceloni, a za ovo je ljeto pripremljena ekstenzija Captain modela namijenjenog jedriličarima. 36. Americas Cup jedan je od najvećih jedriličarskih događaja na svijetu, a u suradnji s American Magic timom predstavljena je edicija posvećena utrci.

american magic garmin
American Magic yacht racing team

Garmin je MARQ kolekcijom uveo tradicionalne luksuzne materijale koji se koriste pri izradi analognih satova te ih spojio s pametnom jezgrom. Uspjeh je bio trenutan, a konstantna proširenja kolekcije to i potvrđuju. MARQ Captain je posvećen jedriličarstvu te je od početka tako i prezentiran. Najnovije izdanje pod punim nazivom Garmin MARQ Captain American Magic Edition koristi pametnu platformu, no dizajnerskim se detaljima razlikuje od standardnog modela.

MARQ American MAgic jpeg
Garmin MARQ Captain American Magic Edition

Garmin MARQ Captain American Magic Edition u nekoliko se detalja razlikuje od standardnog MARQ Captain modela. Kućište je identičnog promjera 46 mm, no svih pet potisnika je izmijenjeno. Sada su širi i s urezanom linijom pri vrhu. Luneta je i dalje keramička, no malo svjetlije nijanse te s novim rasporedom arapskih brojki i s natpisom “American Magic” između 10 i 12 sati.

garmin 2
Silikonski se remeni razlikuju samo po boji, na odabir Vam je plava ili crvena izvedba

Vodonepropusnost seže do 100 m što je sasvim dovoljno za jedrenje. Na displeju MARQ Captain American Magic Edition modela vidljive su razlike u odnosu na standardni model. Dva su jedinstvena lica sata. Analogna izvedba s dva podbrojčanika od kojih je kompas na 9 sati te regatno odbrojavanje koje mjeri vrijeme do starta 36. America’s Cupa iz Aucklanda na 3 sata i veliki logo American Magic na 6 sati. Druga jedinstvena izvedba lica je digitalna sa siluetom najnovije jahte American Magic momčadi. Sve ostale standardne postavke displeja su dostupne.

Garmin MARQ Captian American Magic Edition 2
Analogna simulacija lica sata, lijevo kompas, desno odbrojavanje do starta utrke 36. America’s Cupa

MARQ Captain American Magic Edition izuzetno je koristan sat znadete li se njima služiti. Uz tri različita programa vježbi, Race Simulation, Fitness Test i Intervals, od kojih svaki pruža informacije o pulsu, VO2 max i vremenu potrebnom za oporavak kako bi se minimalizirale mogućnosti ozljeđivanja sat je krcat jedriličarima korisnim informacijama. Topografske karte, obalne karte, GPS navigacija, vremenske informacije, pomorski profili, alarma za oluje, SOS funkcija za opasne situacije, strimanje muzike, Garmin Pay… Ovisno o načinu korištenja, baterija traje do 12 dana.

garmin ac
MARQ Captain American Magic izdanje ima preporučenu maloprodajnu cijenu od 13.690,00 kn

Kod Garmina MARQ Captain American Magic Edition modela imate na izbor dva silikonska remena koji se razlikuju po boji. Prvi je plavi s kontrastnom crvenom porubnicom za remen, a drugi je crven s kontrastnom plavom porubnicom za remen. Oba imaju dijagonalan crtkani uzorak remena i stoje 1.750 eura. Novi je model dostupan na našem tržištu, a detaljnije o njemu saznajte na Garmin stranicama.

MARQ Captain American Magic Edition

  • učitane TopoActive kartama Europe i podrškom za BlueChart g3 obalne karte kao i GPS navigaciju, nautičke profile i vremensku prognozu uključujući obavijesti za nevrijeme i ostalo
  • kompatibilan je s inReach satelitskim uređajem za komunikaciju i SOS funkciju
  • funkcije pametnih satova uključuju glazbu, Garmin Pay beskontaktno plaćanje, dnevno praćenje aktivnosti, praćenje spavanja i pametne obavijesti kompatibilne s Apple i Android uređajima.
  • punjiva litijska baterija koja traje do 12 dana u načinu korištenja pametnog sata, 28 sati u GPS načinu korištenja, 48 sati u UltraTrac načinu i 9 sati u GPS načinu s glazbom
  • preporučena maloprodajna cijena 13.690,00 kn

Facebook

Društvene mreže