Novi kronograf iz partnerstva Breila i Abartha

Tekst: Josip Cerovec
Fotografije: Breil

Breil je predstavio kronograf izrađen u partnerstvu s Abarthom koji će biti u ograničenom izdanju od 2.000 primjeraka, poput broja primjeraka u kojem će se proizvesti Abarth 595 Scorpioneoro Special Series, automobil koji je poslužio kao inspiracija za sat

Abarth 595 Scorpioneoro odaje počast ekskluzivnom A112 Abarth “Gold Ring”, među entuzijastima poznatijem kao A112 Abarth “Targa Oro”. Zaista ekskluzivan automobil, proizveden 1979. godine u samo 150 primjeraka. Oboje karakteriziraju crna boja, zlatni detalji, profinjeni interijeri i bogata standardna oprema, u skladu s tradicijom “talijanskog GT-a”. Kao i svaki Breil model, i ovaj je sat rezultat stvarne evolucije koja je, čak i više zahvaljujući ovoj suradnji, potaknuta istraživanjem, eksperimentiranjem i posebnoj posvećenosti detaljima.

TW1879

Kvalitetni materijali i odličan mehanizam jamče u kombinaciji s atraktivnim izgledom čine ovaj sat vrlo poželjnim. Tipični Abarthovi estetski kodovi, prevedeni i revidirani kroz Breilov filtar, nadahnuće su za cijelu Breil-Abarthovu kolekciju: dva svijeta koji se međusobno stapaju i poboljšavaju, u stvarnoj eksploziji karaktera i stila. Zajednička im je kvalitetna izvedba, sportski izgled i visoku kvalitetu. Kao i u prethodnim slučajevima, dizajn sata je izravno nadahnut automobilom, a to otkrivaju detalji te stilski i materijalni odabiri, što ga čini apsolutno jedinstvenim i prepoznatljivim.

ABARTHA SCOPRIONEORO 595 MACCHINA 1024x612 1

Polazeći od boje sata koja je u potpunosti usklađena s automobilom, apsolutno crna sa satenskom završnom obradom.  Natpisi, kruna, indeksi i potisnici izrađeni su od pozlaćenog čelika, što je rezultat posebne obrade IP zlatom i iskorišteno je da se na još odlučniji način kombinira s kromatskim odabirima koji obogaćuju automobil. Sljedeći prepoznatljiv element je skala tahimetra reproducirana ispod stakla i prilagođena logotipu Abarth.

DETTAGLIO PRODOTTO 1024x623 1

Promjer kućišta iznosi 45 mm. Dva podbrojčanika smještena su na 3 i 9 sati, a mjere 24 sata te 60 minuta. Staklo je safirno, otporno na ogrebotine i udarce. Kazaljke i indeksi su presvučeni visokokvalitetnom luminiscentnom tehnologijom, kako bi uvijek imale savršenu čitljivost vremena, u svim uvjetima. Remen je izrađen od mekog poliuretana, hrapav, no vrlo ugodan.

imgonline com ua twotoone dNZdph4S3x77

U čast sedamdesetog rođendana kultnog auto branda, deset godina stariji talijanski urarski brand je u svoju prije sedam godina lansiranu Abarth kolekciju uvrstio i jedan posve novi limitirani kronograf opremljen Seikovim hibridnim mecha-quartz kalibrom koji smo detaljno predstavili ovdje. Breil satove u Hrvatskoj zastupa Dicta kod koje možete provjeriti kompletnu ponudu ovih satova.

Breil Abarth 70° anniversario TW1831 1
Breil Abarth 70° anniversario Limited Edition, ref.TW1831.

prd TW1879 5