Novi Master Ultra Thin iz Jaeger LeCoultrea spojio Tourbillon i mjesečeve faze

Tekst: Igor Sertić
Fotografije: Jaeger-LeCoultre

Master Ultra Thin kolekcija proširena je jedinstvenim modelom u kojem su uparene komplikacije tourbillona i mjesečevih faza i zapakirane u kućište od Le Grand roza zlata, nove legure iz Jaeger-LeCoultre manufakture

Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin kolekcija klasičan je primjer spajanja konzervativnog dizajna i najnaprednijih tehničkih rješenja. Najnovija potvrda tome upravo je predstavljeni Master Ultra Thin Tourbillon Moon. Inovativna legura zlata pod nazivom Le Grand Rose Gold uokvirila je ujedinjene komplikacije tourbillona i mjesečevih faza.

JLC Master UltraThin Tourbillon Moon min

Nikada u dugoj povijesti Jaeger-LeCoultrea nismo imali simbiozu ovih dviju komplikacija, mjesečevih faza i tourbillona uz dodatnu implementaciju datumske skale ispisane po obodu brojčanika te prikazane uz pomoć skočne kazaljke . Boja zlata s vremenom se neće mijenjati jer je nova legura “Le Grand Rose” zlata znatno otpornija na starenje i promjene izgleda.

JLC Master UltraThin Tourbillon Moon dial min

Luksuzan estetski doživljaj nadopunjen je brojčanikom bijele boje nijanse ljuske jajeta. Savršena podloga za ove dvije komplikacije i Dauphine kazaljke usmjerene prema duguljastim zlatnim indeksima forme strelice. Na nekoliko bitnih detalja vidljiva je crvena boja koja je diskretno poboljšala vidljivost.

jlc master ut tourbillon moon q1692410 front
Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Tourbillon Moon

Komplikacije su simetrično raspoređene na brojčaniku. Donju polovicu krasi potpunom otvoren tourbillon kod kojeg je primjetna nova izvedba mosta od poliranog roza zlata. Iznad tourbillona, na 12 sati, prikazane su mjesečeve faze vidljive na sjevernoj hemisferi. Prikazane su na poliranom zlatnom disku s plavom podlogom na kojoj su istaknute zvijezde.

jaeger lecoultre master ut tourbillon moon2 europa star watch magazine 2020 b5e0e

Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Tourbillon Moon opremljen je novim automatskim mehanizmom, Caliber 983. Sljednik je to nagrađivanog mehanizma, Calibre 978 predstavljenog 2009. za Master Tourbillon modele. Objedinjene komplikacije rade na frekvenciji od 4 Hz uz rezervu snage od 45 sati.

JLC Master UltraThin tourbillon Moon back

Poput svih ostalih Jaeger-LeCoultre modela i Master Ultra Thin Tourbillon Moon ima osmogodišnju garanciju te je prošao kontrolu kvalitete znanu kao 1.000 Hours Control. Radi se o jednom od najrigoroznijih certificiranja postavljenih od samog proizvođača. Cijena ovog modela iznosi 89.000 EUR.

jaeger lecoultre master ut tourbillon moon7 europa star watch magazine 2020 27eff
Master Ultra Thin Tourbillon Moon