NOVI SATOVI U ČAST 60 GODINA JAMESA BONDA

Obilježavajući 60. godišnjicu franšize o Jamesu Bondu, izrađena su dva nova Omega sata. Svaki odaje počast špijunu kroz inovacije i impresivne materijale – s daškom filmske čarolije unesene u dizajn

Tekst: Josip Cerovec Fotografije: Omega

Dana 5. listopada 1962., jedan od najslikovitijih kino likova debitirao je na ekranu. Od tog prvog dijela, franšiza o Jamesu Bondu prošla je nevjerojatnih 60 godina. Temeljeno na romanima Iana Fleminga, 25 filmova prepunih akcije, u produkciji EON Productions, postavili su temelj globalnoj kinematografskoj ostavštini. Svatko ima svog favorita.

omega launches new watches to celebrate 60 years of james bond 003 min
Omega Seamaster Diver 300M 60 Years Of James Bond (referenca 210.30.42.20.03.002)

Ali za Omegu ostaje posebna naklonost prema GoldenEyeu iz 1995. godine, kada je James Bond prvi put nosio Omegu na zapešću. Ova je misija bila početak inovativnog i stilskog partnerstva koje traje do danas. Baš kao što je James Bond evoluirao tijekom svog vremena na ekranu, tako su i Omega satovi koje nosi na ruci.

omega launches new watches to celebrate 60 years of james bond 002 min

Inspiriran istim Seamasterom koji je 007 nosio u GoldenEyeu, ovaj sat od nehrđajućeg čelika promjera 42 mm stvara magiju izrade satova kroz stražnju stranu kućišta s temom filma, koja replicira poznati 007 uvodni slijed – s Bondom u silueti i dizajnom vrteće se cijevi pištolja. Ova dinamična scena igra se ispod safira, ukrašenog mikrostrukturiranom metalizacijom. Patentirana animacija s “moiré” efektom povezana je s radom središnje kazaljke sekundi, tako da radnja nikada ne prestaje.

omega launches new watches to celebrate 60 years of james bond 005 min

Sat pokreće precizan Co-Axial Master Chronometer Calibre 8806 i predstavljen je na narukvici u stilu mreže – u istom stilu kao Omega sat Jamesa Bonda u No Time To Die. I luneta i brojčanik izrađeni su od plavog oksalno eloksiranog aluminija, s brojčanikom s laserski ugraviranim valovima, a luneta s ljestvicom za ronjenje ispunjenom bijelom Super-LumiNova. Uočite i prigodni “60” koji zamjenjuje tradicionalni obrnuti trokut na ljestvici za ronjenje i svjetleću zelenu točku koja je povezana s kazaljkom za minute. Sat dolazi početkom slijedeće godine po cijeni od 8.500 EUR.

omega seamaster diver 300m co axial master chronometer 42 mm 21030422003002 3 product
Za kolekcionare čelične verzije, tu je plava drvena kutija sata u izvornom uzorku vala Diver 300M, s tri točke inspirirane klasičnim Bondovim uvodnim slijedom kadrova, uključujući tajni gumb na desnoj strani

Omegino vlastito 18K Canopus Gold™ zlato korišteno je za izradu ovog posebnog sata promjera 42 mm. Ekskluzivna legura bijelog zlata poznata po briljantnom sjaju. U znaku prekrasnog pijeska jamajčanskog doma Iana Fleminga, GoldenEye, brojčanik je izrađen od prirodnog sivog silicija.

omega launches new watches to celebrate 60 years of james bond 008 min
Omega Seamaster Diver 300m 60 Years of James Bond Canopus Gold

Zahvaljujući kristalitima, uzorak na svakom je potpuno jedinstven, jamčeći korisniku da ne postoje dva ista brojčanika. U znak počasti zastavi Jamajke, okvir je okružen zelenim i žutim obrađenim prirodnim dijamantima u 10 različitih tropskih nijansi, koje se kreću od ekstra tamne šumskozelene do boje konjaka, preko maslinaste, žute, zlatne i zlatno/konjak boje.

omega launches new watches to celebrate 60 years of james bond 007 min

Dva dodatna prozirna dijamanta na 12 sati dodaju živopisni sjaj izgledu i upućuju na 60. obljetnicu. Poput čeličnog modela, stražnja strana kućišta s temom filma replicira slavnu uvodnu sekvencu 007. Sat pokreće luksuzni Co-Axial Master Chronometer Calibre 8807, a dolazi na narukvici i kopči od 18K Canopus Gold™ zlata.

omega seamaster diver 300m co axial master chronometer 42 mm 21055422099001 2 product

Vlasnici ovog izdanja svoj sat dobivaju u kutiji od drveta manga s intarzijom od sedefa i 60 Years of Bond logotipom. Upotreba drva manga upućuje na poznatu pjesmu iz prvog filma o Jamesu Bondu, dok je sedef naklon školjkama Crab Keya. Omega Seamaster Diver 300m 60 Years of James Bond Canopus Gold također na tržište dolazi početkom 2023. godine po cijeni od 165.000 EUR.

Facebook

Društvene mreže