Noviteti iz Frederique Constanta – Klasicizam u svom čistom obliku

Classics Heart Beat Automatic i Classics Index Automatic krase suptilna kombinacija tradicije i elegancije po kojoj se Frederique Constant i najprepoznatljiviji

Tekst: Josip Cerovac Fotografije: Frederique Constant/Eric Rossier

Ove godine Frederique Constant se vraća estetskim korijenima jedne od svojih vodećih linija, “Classics Automatic” i to sa čak pet novih modela s automatskim navijanjem: tri Index izvedbe te dvije varijacije Heart Beat poznate po otvoru na brojčaniku koji otkriva detalje mehanizma. S kućištem promjera 40 mm, ovih pet satova odlikuje se nježnim guilloché ukrasom popraćenim rimskim brojevima, atributima klasičnog i bezvremenskog izgleda.

2022 Frederique Constant FC 310MCK5B6 Classics Heart Beat Automatic Detail 1 Photo©Eric Rossier SD min
Frederique Constant FC 310MCK5B6 Classics Heart Beat Automatic

Detalji otvkrivaju da se Frederique Constant vraća izvorima klasicizma koji je kroz stoljeća definirao bezvremenske estetske ideale. Među njima: guilloché brojčanik, diskretan prozorčić za datum i kazaljke u Breguet stilu. I delikatni indeksi rimskih brojeva. Potonji su se vratili u liniju Classics Index Automatic, u središtu triju novih varijacija automatskih satova. Prvi se može pohvaliti ružičasto pozlaćenim kućištem koje se nosi na tamnosmeđom kožnom remenu, sa srebrnim brojčanikom nad kojim se nalaze tri kazaljke koji pokazuju vrijeme preko 12 indeksa postavljenih oko satenskog kruga: prestižna, bezvremenska kompozicija, čija je elegancija zajamčena.

2022 Frederique Constant FC 303MC5B4 Classics Index Automatic Detail 1 Photo©Eric Rossier SD min
Frederique Constant FC 303MC5B4 Classics Index Automatic

Dvije druge varijacije koriste istu kompoziciju s čeličnim kućištem: jedna sa srebrnim brojčanikom, druga s kaki brojčanikom, obje se nose s crnim kožnim remenom. Svaki model pokreće automatski kalibar FC-303, koji nudi rezervu snage od 38 sati. Cijene će biti 895 eura za čelik i 1095 eura za pozlaćeni čelik.

2022 Frederique Constant FC 303MC5B4 Classics Index Automatic Detail 2 Photo©Eric Rossier SD min

U srcu mehanizma

Preostala dva nova sata dolaze sa srebrnim ili kaki brojčanikom krase iste estetske značajke kao i modele Classics Index Automatic, no nude izvedbu bogatu simbolima, zahvaljujući alternativnom “Heart Beat” otvoru. Ovaj dizajn koji je osmislio Frederique Constant jedinstveno ističe kucanje srca sata, otuda i njegovo ime. Prvi Frederique Constant Heart Beat sat kreiran je 1994.

Frederique Constant Classics Heart Beat Automatic 2022 Editions FC 310MCK5B6 1
S kućištem promjera 40 mm sat se odlikuje nježnim guilloché ukrasom popraćenim rimskim brojevima, atributima klasičnog i bezvremenskog izgleda.

Od tada je njegov originalni dizajn često kopiran i prilagođavan, ali nikada nije tako čist i autentičan kao u originalnom satu Frederique Constant. To je ono što ova dva Classics Heart Beat Automatic sata nude: počast osnivačkom duhu urara i ponovno otkrivanje dizajna koji zauzima zasluženo mjesto među klasicima finog ženevskog urarstva.

2022 Frederique Constant FC 310MCK5B6 Classics Heart Beat Automatic Detail Caseback Photo©Eric Rossier SD min
Frederique Constant Classics Heart Beat Automatic pokreće FC-310 kalibar koji ima 30 sati rezerve snage

Classics Heart Beat Automatic bit će dostupan u čeliku sa srebrnim brojčanikom ili tamnim kaki brojčanikom. Obje se nose na crnim kožnim remenima i koštat će oko 1.295 eura. Kompletnu Frederique Constant kolekciju provjerite na Dicta stranicama.

Facebook

Društvene mreže